Laia Sanz i Jordi Juvanteny ja coneixen el Ral·li Dakar 2026

Laia Sanz i Jordi Juvanteny ja coneixen el Ral·li Dakar 2026

La corberenca i el santfeliuenc han valorat positivament el nou format de la prova

 

El Ral·li Dakar 2026 ja té dates i recorregut. La prova per excel·lència del ral·li raid es disputarà del 3 al 17 de gener, amb sortida i arribada en Yanbu (l'Aràbia Saudita), a la vora del Mar Roig. L'organització de la prova no ha revelat encara tots els detalls –per a això caldrà esperar a novembre–, però sí ha avançat algunes de les característiques clau de la pròxima edició. El recorregut estarà compost per tretze etapes, més un pròleg, constarà de 8.000 quilòmetres en total, dels quals 5.000 seran cronometrats. Al marge de Yanbu, hi haurà sis campaments repartits en l'itinerari, amb quatre etapes que seran en bucle, amb inici i final en el mateix bivac, i quatre amb recorregut separat per a motos i cotxes/camions.

Els pilots de KH-, la corberenca Laia Sanz i el santfeliuenc Jordi Juvanteny han valorat positivament el nou format de la prova, si bé s'han mostrat sorpresos per l'eliminació de la Crono 48 Hores, introduïda en les dues últimes edicions, i perquè el recorregut no creuarà el temut desert de l’Empty Quarter. Per contra, hi haurà dues etapes marató, rebatejades com a “marató-refugi”, una en la meitat de la primera setmana de competició, i l'altra, en l'equador de la segona, i especials més llargues.

Laia Sanz

La pilot corberenca ha manifestat que “m'agrada molt la sorra, però és veritat que això no ens ha de confondre; no m'espero un Dakar per a res més senzill. Jo crec que el fet de no anar a l’Empty Quarter i de no tenir l'etapa de 48 hores és més un tema de logística, de facilitar una mica les coses amb tema de les comunicacions, però hi ha sorra de sobres a Aràbia per a preparar un bon recorregut malgrat no anar a l’Empty Quarter. Crec que les etapes seran llargues, i coneixent a David Castera, m'espero un Dakar tan dur com els dos últims, que han estat Dakars veritables”. “Sobre el meu primer abandó, tinc una sensació rara, perquè és una sensació que no coneixia fins ara, per sort, però això ha fet que estigui més motivada que mai. Al principi, òbviament, passes mals dies, però conforme avancen les setmanes i els mesos, transformes aquesta energia en motivació per a entrenar més intensament i preparar bé les coses.”

Jordi Juvanteny
D'altra banda, el de Sant Feliu de Llobregat ha destacat que, segons hem parlat amb l'organització, "sembla que la categoria de la Mission 1000 (destinada a vehicles impulsats per energies alternatives) es potenciarà. Estan en converses amb diverses marques, marques importants, tant de motos com de cotxes. Hi ha interès, i veurem al final com es materialitza tot això. Nosaltres continuarem lluitant aquí, amb novetats que encara no puc avançar, però farem un volt més de rosca per a implementar solucions molt noves en el nostre sistema de propulsió que creiem que serà molt important”. “Evidentment, l'energia que utilitzem és l'hidrogen. Hem apostat per ella, que creiem que és una de les solucions del futur en la mobilitat. Com he dit sempre, hi haurà moltes alternatives, però aquesta segur que existirà. I d'aquí, de l'hidrogen, traurem més profit nosaltres en competició enguany que ve, si cap.”

Redacció / Fotos: Mediagé Comunicación