Les primeres Carxofes Prat de la temporada seran protagonistes de l’estand i de les demostracions de cuina que s’hi faran en directe
La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat consolida la seva presència a les més importants cites gastronòmiques del circuit, i torna per tercer any consecutiu a instal·lar un estand al Fòrum Gastronòmic 2024, al recinte Firal de Montjuïc, que se celebra des d’aquest dilluns 4 de novembre i fins al dimecres 6.
La Cooperativa presenta al Fòrum les primeres carxofes de la temporada, que ja es poden trobar a la parada que té a Mercabarna. La Carxofa Prat és un producte agrícola emblemàtic dels nostres camps i destaca per la seva qualitat, sabor i textura. Conreada als terrenys del Parc Agrari del Baix Llogregat, la carxofa del Prat -varietat Blanca de Tudela- es beneficia d’un clima temperat i un sòl fèrtil, influenciat per la proximitat del riu Llobregat, que aporta unes qualitats organolèptiques que fan únic aquest producte. Això la fa especialment apreciada en la gastronomia catalana.
La Cooperativa es presenta de nou com expositora per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conrea, amb un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat. Com s’incideix sempre, cap producte es conrea i es cull més a prop del Fòrum Gastronòmic que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Cors de carxofa en tempura i arròs de l’Empordà
A l’estand que la Cooperativa Agrícola té al Fòrum s’hi celebraran a partir d’avui demostracions gastronòmiques a càrrec de l’empresa Gastroshows. Cada dia s’hi cuinaran cors de carxofa en tempura amb diferents combinacions que lliguen bé amb el sabor de la carxofa: crema de mató amb mel i llima o maionesa de rave raifort amb certfull, a més d’un arròs de l’Empordà amb carxofes que podran tastar a diari els visitants de l’estand.
Des de la Cooperativa Agrícola es treballa per destacar la qualitat de la Carxofa Prat com a producte de referència a la restauració de Barcelona i per això es considera important la participació en el Fòrum Gastronòmic. Per la Cooperativa Agrícola del Prat ser presents en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any.
Crema de carbassó amb Espigoladors, i carxofa confitada
Enguany es presenta la crema de carbassó, que s’afegeix a les de carxofa i calçots que elabora l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que lluita contra el malbaratament alimentari. En la mateixa línia s’envasa la carxofa confitada, que en aquesta edició presenta una nova recepta millorada. La Cooperativa comercialitza aquestes cremes, elaborats i també patés de carxofa totalment artesans. En aquesta edició del Fòrum estrena unes noves caixes de fusta per col·locar d’una forma atractiva les carxofes i que identifiqui sense cap mena de dubte la procedència del producte.
Durant el Fòrum, la Cooperativa repartirà uns fulletons per presentar-se al públic que s’han realitzat des de l’entitat Saó Prat, i estan fets amb material sostenible a partir de restes vegetals de diferents productes. El de color blanc neutre s’ha fet amb restes de raïm. El de color crema, amb restes de blat; i el de color verd amb pells de kiwi.
Redacció / Fotos: Cooperativa Agrícola del Prat