Vallirana ja té el seu Pla per transformar diversos espais públics

La Diputació ha lliurat a l’Ajuntament una anàlisi de l’estat actual de diferents zones del municipi per fer una intervenció urbanística on es donarà prioritat al vianant, creant un espai més segur i accessible, que propicií les activitats i el comerç

La Diputació de Barcelona ha lliurat el Pla Director d’Espai Públic de Vallirana centre a l’ajuntament, que facilita a l’equip de govern la presa de decisió per a la planificació de les actuacions a realitzar en diversos espais públics durant els pròxims anys. Amb aquest document s’ha analitzat l’estat actual de l’espai públic de Vallirana centre, amb treball de camp, recopilació de treballs previs, entrevistes amb les diferents àrees del consistori i realitzant una diagnosi participada, feta a base d’enquestes a les escoles.

71824 foto 08295 629 1

A partir d’aquí el Pla ha establert els objectius de millora i ha proposat una estratègia global basada a transformar l’eix cívic del carrer Major, donant prioritat al vianant, creant un espai més segur i accessible, que propicií les activitats i el comerç de l’àmbit. També es defensa la necessitat de reforçar l’eix cívic de la riera, on es concentren gran part dels equipaments municipals i espais verds del centre, donant continuïtat als recorreguts a peu i millorant els diferents espais.

També es contempla la creació de dos nous eixos cívics de connectivitat amb els barris, que permetin connectar els barris del nord i del sud amb el centre del municipi; així com la millora dels recorreguts de connexió entre els grans eixos cívics, per crear en conjunt una nova xarxa de vianants més pacificada.

20240502 estat actual Espai públic Vallirana. Foto IDEEN INNOVA SL

El document lliurat per la Diputació de Barcelona també planteja propostes específiques per cada un dels espais lliures, identifica els diferents criteris amb què caldria intervenir a partir d’ara en l’espai públic i, finalment, analitza els costos de les diferents actuacions segons el tipus d’intervenció, per acabar establint una estimació econòmica i una proposta de priorització de les intervencions.

El Pla director d’espai públic és una eina de planificació que permet, a partir d’una visió global de l’espai públic i de tots els elements que el conformen, planificar les diferents actuacions que convindria realitzar els pròxims anys al municipi per tal d’aconseguir un espai públic pensat per al vianant, connectat, agradable i saludable. El treball ha fet  l'inventari dels diferents espais públics, la diagnosi del seu estat, la definició dels criteris a aplicar, i unes propostes d’actuació.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
477

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix