Seat obté els millors resultats de sostenibilitat de la seva història

L’empresa automobilística redueix l’impacte ambiental de les seves instal·lacions un 53% des del 2010

Seat va aconseguir en 2023 els millors resultats en sostenibilitat de la seva història, gràcies a l'eficàcia dels seus projectes estratègics en les àrees mediambientals, socials i de governança (ESG). La companyia ha reduït l'impacte ambiental de les seves instal·lacions a Martorell, Barcelona i El Prat un 53% des de 2010 mitjançant la millora dels seus processos de producció. En l'últim any, també ha posat en marxa programes de benestar i diversitat que han tingut un impacte directe en tota la plantilla, a més de reforçar l'estructura de govern.

SEAT SA achieves the best sustainability results in its history and reduces the environmental impact of its facilities by 53 since 2010 01 HQ

“La sostenibilitat és un pilar clau en l'estratègia corporativa de SEAT S.A. i està en el centre del procés de transformació que estem duent a terme cap a l'electrificació”, ha explicat Markus Haupt, vicepresident executiu de Producció i Logística de Seat. “Teníem com a objectiu disminuir l'impacte ambiental en l'àmbit específic de producció en un 50% per a 2025, alguna cosa que ja hem aconseguit. Ara continuem avançant per a aconseguir la neutralitat en carboni de les nostres instal·lacions en 2040, en línia amb l'estratègia del Grup Volkswagen”, ha assenyalat.

L'empresa automobilística ha treballat fermament a minimitzar l'impacte ambiental de les seves instal·lacions. En 2010 es van començar a mesurar factors clau que permeten conèixer la petjada real dels seus processos i posar en marxa programes de millora eficients. Els resultats de Seat en cinc indicadors clau en el procés de producció, establerts pel Grup Volkswagen, són els millors registrats per la companyia en la seva història i l'impacte ambiental dels seus centres a Martorell, Barcelona i el Prat de Llobregat s'ha reduït a menys de la meitat en aquest període.

La planta de Seat en El Prat de Llobregat. 1170x780

En primer lloc, s'ha reduït en un 33% l'ús d'energia des de 2010 mitjançant mesures d'eficiència i millores organitzatives, en les quals la companyia continua centrant-se. En el cas de l'energia elèctrica, tot el consum prové de fonts 100% renovables des de 2012.

En segon lloc, la reducció del 69% de les emissions de carboni aconseguida des de 2010 marca el camí a seguir al llarg dels pròxims anys. En línia amb els objectius de descarbonització del Grup Volkswagen, Seat aconseguirà la neutralitat en totes les seves instal·lacions en 2040 i la de tota la companyia en 2050.

La disminució del consum d'aigua també ha estat una prioritat en aquests últims anys. Molt especialment en els últims mesos, donada la situació de sequera greu que ha patit Catalunya. La companyia ha aconseguit reduir en un 45% el consum d'aigua necessari per a produir un cotxe en les seves instal·lacions des de 2010. La companyia ha adoptat mesures per a optimitzar els processos, a més de treballar en futures accions centrades en la instal·lació de tecnologies més eficients i en el foment de la recirculació de l'aigua.

Els últims indicadors s'enfoquen en la generació de residus, que s'envien a instal·lacions de tractament per a la seva eliminació, i les emissions de dissolvents. Tots dos s'han reduït un 78% i un 45%, respectivament, des de 2010.

Nous projectes

La companyia busca garantir una millora contínua que tingui un impacte a curt i llarg termini. Seguint aquest objectiu, en els últims mesos l’empresa ha posat en marxa projectes clau com Seat al Sol 2. A partir de 2025, la instal·lació comptarà amb 39.000 panells solars en una superfície de 233.000 metres quadrats a Martorell, El Prat i Barcelona, i generarà 29 gigavatios hora (GWh), triplicant la capacitat d'autogeneració d'energia renovable de SEAT S.A.

SEAT SA achieves the best sustainability results in its history and reduces the environmental impact of its facilities by 53 since 2010 02 HQ

En 2023 es va iniciar la instal·lació a Martorell del primer forn 100% elèctric d'assecat de pintures del Grup Volkswagen, que ha entrat recentment en funcionament. Es tracta d'una solució de gran eficiència que minimitza les pèrdues de calor i disminueix el consum d'energia en un 25%, la qual cosa suposa un estalvi de 2.500 tones de CO₂ a l'any, l'equivalent a més de 550 cotxes de combustió circulant durant un any. Aquest projecte ha estat finançat per la Unió Europea amb fons Next Generation EU a través del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Redacció / Fotos: Seat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fins ara, la data ja ha excavat més de meitat de la seva longitud total -351 m de la fase d'avanç del túnel en mina d'un total de 654 m-

Adif avança a les obres d’integració del tren a Sant Feliu de Llobregat

S’ha excavat més de la meitat de la part superior del túnel en mina, la resta fins a completar els 2 km es realitza mitjançant pantalles de pilotis,…
333

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix