La planta de Martorell arrenca la producció del Cupra Formentor i León

Es produiran més de mil vehicles cada dia dels dos models amb un redisseny innovador i amb un impacte en més de 4.000 llocs de treball

Ja està en marxa la producció dels nous CUPRA Formentor i CUPRA León a la planta de Martorell. Les primeres unitats aviat estaran llestes per a prendre els carrers, ja que els lliuraments de tots dos cotxes començaran al tercer trimestre d'enguany. Creats per a representar els valors estètics distintius de la marca, la producció dels models inicia una nova era per a CUPRA com a marca impulsada pel disseny.

"Els nous CUPRA Formentor i CUPRA Lleó són models clau per al futur de la nostra planta de Martorell i impulsaran l'expansió de la marca en els mercats globals", ha expressat Wayne Griffiths, CEO de CUPRA. "Estem invertint més de 3.000 milions d'euros en l'electrificació de Martorell i els nous CUPRA Formentor i el CUPRA León estaran entre els primers models que es beneficiaran d'aquesta inversió sense precedents en el futur de la nostra companyia", ha afegit.

Production of the new CUPRA Formentor and CUPRA Leon begins in Martorell as the next step in the factory s historic transformation 01 HQ

El CUPRA Formentor i el CUPRA León han estat dissenyats i desenvolupats a Martorell. L'inici de la producció de tots dos models representa un pas més en la transformació en curs de les instal·lacions. La línia de producció dels dos models té un impacte en més de 4.000 llocs de treball, un terç dels aproximadament 12.000 empleats amb els quals compta actualment el centre de producció.

"Estem treballant per a transformar i millorar la nostra fàbrica, integrant les tecnologies més avançades en els processos de fabricació i estructurals", ha assenyalat Markus Haupt, vicepresident executiu de Producció i Logística de CUPRA. "Martorell és la tercera fàbrica quant a volum de producció del Grup Volkswagen a Europa, i continuarem creixent amb nous models, però també a través de la implantació de tecnologia intel·ligent i intel·ligència artificial", ha afegit.

Captura de pantalla 2024 06 27 a las 16.36.33

"Aquest és un moment clau per a la nostra planta de Martorell. Junts estem impulsant la transformació de la fàbrica per a garantir el llançament dels primers models 100% elèctrics, al mateix temps que continuem produint vehicles de combustió i electrificats", ha afirmat José Arreche, director de la planta de Martorell.

Hub de mobilitat elèctric

L'actual transformació cap a l'electrificació de la fàbrica de SEAT SA a Martorell és part fonamental de l'objectiu de la companyia de convertir Espanya en un hub de la mobilitat elèctrica a Europa. SEAT SA lidera el clúster de la família de cotxes elèctrics urbans del Grup Volkswagen, que democratitzarà l'accés al vehicle elèctric. A la fi de 2025, el CUPRA Raval, vehicle 100% elèctric, sortirà de la línia de producció de Martorell. En els següents mesos, el Volkswagen ANEU 2.all també es produirà en la mateixa planta.

Captura de pantalla 2024 06 27 a las 16.33.29

Aquest estiu, la companyia traslladarà tota la producció del SEAT Eivissa i del SEAT Arona a una altra línia de muntatge a Martorell per a preparar una nova línia a la fàbrica per als cotxes elèctrics. La transformació que SEAT SA ha posat en marxa també té un efecte directe en la companyia a nivell industrial, organitzatiu i cultural.

Redacció / Fotos: SEAT SA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
402

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix