Acte central del centenari de la Societat Aliança Palmarenca

Hi ha previst una jornada castellera i un llibre commemoratiu el pròxim dia 6 de juliol

El proper 6 de juliol, la Societat Aliança Palmarenca, de la Palma de Cervelló, celebrarà l’acte central del seu centenari amb una jornada castellera amb els Matossers de Molins de Rei i els Magenta de Sant Feliu de Llobregat.

Posteriorment, tindrà lloc el Sopar del Centenari, en el que està prevista la intervenció del president de l’entitat, Joan Tintoré; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Palma de Cervelló, Gerard Miret; i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella. En aquest mateix acte, es presentarà un llibre commemoratiu dels seus cent anys d’història i es farà el lliurament d’un reconeixement als tres expresidents vius de l’entitat: Valentí, Vilalta, Albert Guilera i Lluís Planas.

43409 foto 08905 46 2

Els actes commemoratius del centenari de l’entitat es van iniciar el passat mes de febrer amb un concert de l’Escolania de Montserrat -que va esgotar totes les entrades- i seguirà, entre d’altres activitats al llarg de l’any, el proper 12 de juliol, a les 20:30 hores, amb el Festival La Cultura va a la Font, l’onzena edició del festival poètic que es celebra en un indret natural com és la Font de Santa Rita i en el que enguany recitaran poesies els escriptors Enric CasassesBlanca Llum Vidal i Melcion Mateu.

La seva història

Fundada el juliol de 1924, L’Aliança Palmarenca va sorgir per la iniciativa d’un grup de joves de La Palma de Cervelló que estava disconforme amb el funcionament del teatre de la Societat la Palmerina i tenia aspiracions d’emprendre projectes nous i diferents.

Societat Aliança La Palmarenca visita President Tarradellas 1979 p

Van comptar amb el suport del propietari de la finca de Ca n’Ollé, que els va cedir el terreny i els materials per edificar la seu, mentre que van ser els joves els que van construir el local amb les seves pròpies mans. Quan va iniciar la seva activitat, La Palma comprenia dues seccions: la Recreativa i la Benèfica i, en aquests cent anys, han estat el pal de paller de l’activitat cultural del poble. Des de 1963, han representat ininterrompudament Els Pastoretscada any.

Redacció / Fotos: SAP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
379

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix