Els Premis a la Innovació Empresaria Metropolitana 2024 tenen guanyadors

Cooling Photonics (Indústria 4.0), Re-pot Market (Comerç i Turisme), Jolt (Sostenibilitat i Descarbonització), Virmedex (millor startup liderada per dones) o Keybotic (Netmentora) han estat els guardonats

L’Auditori de Cornellà de Llobregat ha acollit l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que vol reconèixer i premiar les empreses més innovadores de l’àrea metropolitana de Barcelona creades entre 2019 i 2023. Els guardons obsequien amb 6.000€ cadascuna de les quatre empreses emergents (startups) escollides com les millors empreses d’entre un total de tres projectes finalistes per categoria.

CoolingPhotonics Industria4.0

Re potMarket ComerçTurisme

En la categoria d’Indústria 4.0 l’empresa guanyadora ha estat Cooling Photonics (domiciliada a Barcelona) dedicada al desenvolupament de materials que refreden qualsevol superfície, sense necessitat d'energia. Re-pot Market (Barcelona) ha estat la startup guanyadora en la categoria de Comerç i Turisme, supermercat online sense plàstics amb tot tipus de productes (frescos inclosos) en envasos retornables. D’altra banda, aquest any s’ha estrenat el premi a la millor iniciativa en la categoria de Sostenibilitat i Descarbonització i la candidata guanyadora ha estat Jolt (ubicada a L’Hospitalet), que fabrica i comercialitza tecnologia d'elèctrodes activats per a la indústria verda de l'hidrogen. Finalment, en la categoria de la millor startup liderada per dones, la guardonada ha estat Virmedex (Barcelona), que dissenya i crea videojocs amb realitat virtual i Intel·ligència Artificial per l'entrenament de professionals de l'àmbit de la salut.

Jolt SostenibilitatDescarbonitzacio

Virmedex PremiDones

En l’acte també ha resultat guardonada l’empresa Keybotic (Barcelona), dedicada a la fabricació de gossos robots autònoms per a inspeccions industrials, un premi atorgat per Netmentora consistent en dos anys com a soci júnior de la xarxa Netmentora, la major xarxa d’intel·ligència col·lectiva i innovació creuada d’Europa.

Keybotic PremiNetmentora

A més de Netmentora també han participat en aquesta edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana com a Media Partners acceleradores/Bussines Angels com Intelectium, NEEC, Encomenda, Upbizor i Attico; administracions públiques com una dotzena d’ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona i també de la Diputació de Barcelona; col·legis professionals com el d’EconomistesBAN i el d’Enginyers; o diferents entitats que donen suport empresarial com la Fundació grup set, Autoocupació, CitliLab, la Cambra de Comerç o el Consorci de Zona Franca. A més, també hi participen amb el seu recolzament Telefònica, EB creació i consolidació d’empreses i les universitats UOC, La Salle Technova, Startub i la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’acte de lliurament de premis ha comptat amb l’assistència de representants institucionals dels ens participants i del periodista de Rac1 Oriol Llop, en qualitat de presentador.

Projectes d’alt nivell

L’acte de lliurament dels premis ha posat de manifest l’alt nivell i la qualitat dels dotze projectes finalistes. Es posa així punt final a tot un procés de selecció que va iniciar-se a principis de gener i que va començar amb un total de 156 candidatures inscrites.

L’Ajuntament de Cornellà i l’AMB destaquen la bona feina de guanyadors i finalistes així com la tasca que es fa des dels ajuntaments per donar suport a iniciatives tecnològiques i innovadores com aquestes. De fet, en el transcurs de l’acte s’ha lliurat una distinció als ajuntaments dels municipis on estan domiciliades les empreses emergents finalistes pel seu suport: Barcelona, l’Hospitalet i Sant Cugat.

Des de l’Ajuntament de Cornellà i des del Centre d’Empreses Procornellà es continua treballant en iniciatives com la d’avui amb l’objectiu de crear i mantenir ocupació a través del foment de l’esperit emprenedor i innovador i del suport a la creació i consolidació d’empreses.

Redacció / Fotos: Procornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix