Detingut un home que es dedicava a sostreure bicicletes de pàrquings privats

Fins al moment se li imputen nou robatoris de bicicletes a Barcelona i Esplugues amb un valor que supera els 5.000€, xifra que es podria incrementar amb altres fets que encaren s’estan investigant.

La Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra del Grup de Multireincidents de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona ha detingut un home, de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona, de 46 anys, com a presumpte autor del robatori de nou bicicletes a les ciutats de Barcelona i Esplugues de Llobregat.

La investigació es va iniciar el passat mes de febrer quan es va constatar que hi havia un increment de robatoris de bicicletes estacionades en aparcaments particulars al barri de Sant Andreu i a Esplugues de Llobregat, a la zona limítrof amb Barcelona.

La manera d’actuar del detingut era sempre la mateixa: pels volts de les 11 i les 12 del matí sortia del seu domicili per sostreure les bicicletes en una franja horària amb una afluència menor als aparcaments privats per la coincidència amb l’horari laboral de moltes persones. L’accés el feia quan detectava  una porta casualment oberta o després de l’entrada o sortida d’un vehicle en els segons de demora del tancament de la porta.

Un cop a l’interior de l’aparcament recercava les bicicletes estacionades que li poguessin reportar més beneficis en el moment de la venda o les que tinguessin menys elements de seguretat. Quan la tenia seleccionada  trencava el sistema de protecció que  la subjectava i fugia ràpidament del recinte damunt la bicicleta.

El valor de les bicicletes sostretes oscil·lava entre els 190€ i els 900€ i no se n’ha pogut recuperar cap, ja que les venia el mateix dia al carrer oferint-les a un preu assequible amb un doble objectiu: aconseguir diners ràpids i desprendre’s de l’objecte sostret per dificultar l’acció policial posterior. 

Donat que alguns dels aparcaments on s’havien sostret bicicletes disposaven de càmeres de videovigilància, els agents van poder observar l’aparença física del lladre. Els esbrinaments que es van fer a partir de les imatges van possibilitar als investigadors la identificació de l’autor dels fets i la ubicació del seu domicili.

El passat 11 d’abril es va posar en marxa un operatiu per detenir l’autor dels robatoris. Els Mossos el van detenir al barri de Sant Andreu amb la mateixa roba que havia utilitzat  en d’altres fets i se li va intervenir una motxilla a l’interior de la qual hi havia diverses eines que feia servir per fracturar el cadenat o protecció de les bicicletes i per forçar trasters o portes d’aparcaments: claus angleses, alicates, martells o altres.  

En el decurs de la investigació s’ha pogut acreditar que l’activitat delictiva del detingut  es remunta a l’any 1998.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix