Una empresa de Cervelló comprava cable de coure robat al Baix Llobregat

Els Mossos d’Esquadra va desarticular un grup criminal de lladres que actuaven en polígons industrials -alguns al nostre territori- forçant arquetes del terra per sostreure el cablejat elèctric

Els Mossos d'Esquadra de la DIC de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van desarticular un grup criminal de lladres de coure especialitzats en robatoris amb força en polígons industrials a l'Àrea Metropolitana de Barcelona -alguns en el Baix Llobregat-. Els investigadors els van interceptar el 29 de maig a la matinada quan acabaven de cometre un robatori en una empresa de Sant Cugat del Vallès. Se'ls relaciona amb quinze robatoris amb força comesos des del més de febrer fins ara.

La investigació de la DIC i UI Sant Feliu de Llobregat es va iniciar el passat mes de febrer quan es van registrar els primers robatoris de cablejat de coure en polígons industrials. Els autors dels fets actuaven de matinada per no ser detectats i, en la majoria de les ocasions, rebentaven arquetes de terra i, de l'interior, sostreien el cablejat de coure. Altres vegades forçaven les casetes de comptadors elèctrics per aconseguir tallar el cablejat d'aquest metall i endur-se'l. Aquestes sostraccions afectaven diverses naus dels polígons on actuaven, ja que van provocar talls de subministrament elèctric a diferents empreses.

Es movien en dos vehicles, una furgoneta que els servia per carregar el material sostret i un vehicle que feia tasques de vigilància per evitar ser sorpresos per personal de les empreses afectades, o per la policia. Les gestions de la investigació, centrades en identificar els autors, van permetre detectar quins vehicles utilitzaven i com es distribuïen les tasques a l'hora de cometre els robatoris. 

La matinada del dimecres 29 de maig, els investigadors, en el marc d'un dispositiu de vigilància de robatoris de coure, van tenir coneixement que tres persones accedien en un polígon industrial de Sant Cugat. Cap a les 3 hores de la matinada, els tres homes van ser detectats després de tallar coure d'una caseta transformadora. Aquesta instal·lació tenia la porta oberta i forçada i al seu interior hi havia una cisalla de grans dimensions i diversos cables de coure tallats. Els lladres havien fugit en detectar la presència policial, abandonant ampolles de refresc, encara fredes, i es van amagar en una zona boscosa.

Els investigadors van fer un dispositiu de vigilància i espera, fins que els investigats van sortir del seu amagatall per agafar els vehicles que tenien estacionats, moment en que van ser sorpresos pels agents. Tots tres van quedar detinguts i se'ls va intervenir vuit unitats de cable de 2.40 mm d'uns quatre metres d'un valor aproximat de 100.000 euros. Un d'ells era el líder del grup i s'encarregava de fer tasques de vigilància i organització logística, la resta feien el treball especialitzat en la manipulació i tall del cable elèctric.

Un cop detinguts van ser traslladats a dependències policials. Els investigadors van demanar a l'autoritat judicial una entrada i escorcoll en un local de Barcelona on els detinguts estaven vivint i es van intervenir diferents objectes d'interès per a la investigació com targetes SIM dels telèfons mòbils dels investigats. En aquesta entrada, a més, es va detenir a un altre home en relació als fets i una dona va quedar denunciada per a la seva participació a un robatori amb força, un furt i pertinença a grup criminal.

Captura de pantalla 2024 07 07 a las 10.07.20

Amb les vigilàncies i seguiments duts a terme al llarg de la investigació, es va detectar com els investigats venien el cable acabat de sostreure a dues empreses recuperadores de metalls, una a Hospitalet del Llobregat i l'altra a Cervelló. El passat 13 de juny es van dur a terme, juntament amb la Unitat Regional de Policia Administrativa de l'Àrea Metropolitana Sud, les inspeccions administratives a aquestes dues deixalleries i es va localitzar registres de vendes de coure per part dels investigats a aquestes empreses que superaven els 14.600 euros, els quals corresponen a més de 1750 kg de metall, i es van poder recuperar imatges de les càmeres de videovigilància on s'acreditava l'autoria dels detinguts.

Respecte a les infraccions administratives detectades, es va aixecar acta per la irregularitat en el compliment dels registres previstos per Llei i l'omissió de comunicacions obligatòries a l'organisme competent a ambdues deixalleries. La investigació segueix oberta i no es descarten noves detencions.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fins ara, la data ja ha excavat més de meitat de la seva longitud total -351 m de la fase d'avanç del túnel en mina d'un total de 654 m-

Adif avança a les obres d’integració del tren a Sant Feliu de Llobregat

S’ha excavat més de la meitat de la part superior del túnel en mina, la resta fins a completar els 2 km es realitza mitjançant pantalles de pilotis,…
214

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix