Les roses i l’art, motius centrals de l’Exposició Nacional de Roses

Del 8 al 10 de maig Sant Feliu també acollirà la 57a Exposició Nacional de Roses i la 36a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

Des del divendres 8 de maig i fins al diumenge dia 10, Sant Feliu celebrarà les Festes de Primavera, festivitat que engloba dos dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat: la 57a Exposició Nacional de Roses i la 36a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. Paral·lelament, al llarg del cap de setmana la ciutat serà un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure.

L’Exposició Nacional de Roses, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, s’instal·larà al Palau Falguera on es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents. Cada any l’Exposició gira entorn d’una temàtica determinada i aquest any estarà dedicada a les roses i l’art. Així, es faran un seguit de muntatges artístics entorn de l’art plàstic i les seves obres relacionant-los amb aquesta flor que dóna nom a Sant Feliu, la Ciutat de les Roses.

Amb un espai total de 15.000 m2, la mostra tindrà diversos espais repartits entre les estances interiors, els jardins i el Palau. Amb aquesta distribució, a més d’unir dos dels símbols més representatius de Sant Feliu, es busca obrir el Palau Falguera als ciutadans, que al mateix temps que visiten l’Exposició també poden gaudir de la bellesa arquitectònica de l’antiga residència del marquesat de Castellbell. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Durant la mostra també s’organitzen conferències i demostracions d’art floral i s'hi exposen ikebanes com a mostra d’art floral japonès. A més, en el marc de l’Exposició Nacional de Roses se celebren diversos concursos de roses, on hi participen tant professionals com amateurs. Així, en els concursos es triarà la millor rosa (guardonada amb el Premi d’honor Pere Dot), la rosa més perfumada, les millors roses en miniatura o els rosers més bells de la varietat Polyantha. A més, s’organitza un concurs infantil de roses, obert a la participació dels infants de fins a 14 anys.

D’altra banda, durant el cap de setmana una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les IV Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” celebrades del 17 al 19 d’abril. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina.

La Fira, gran aparador comercial de la comarca

En el marc de les Festes de Primavera s’organitza la 36a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un gran aparador comercial que omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands de diverses activitats econòmiques i socials, així com d’artesania.

Activitats per a tots els públics

En el marc de les Festes de Primavera l’Ajuntament també organitza tot un seguit d’activitats culturals i de lleure, com cercaviles de gegants i capgrossos, sardanes, castellers, música, teatre, així com jocs i tallers per als infants en el Firajoc que s’instal·larà un any més al parc Nadal. Un altre dels plats forts serà la XVI Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular i l’XI Festival Buti+Farra+Sound.

Consulteu el programa d’activitats i tota la informació sobre les Festes de Primavera a: www.santfeliu.cat/festesdeprimavera

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix