Els delictes i les faltes a Sant Boi van baixar un 2,9% el 2014

Durant l’any passat, els robatoris a l’interior del vehicle va ser el fet delictiu més comú a la ciutat, seguit dels furts i els danys.

Coincidint amb els gairebé quatre anys que Joan Gàmez és l’inspector en cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a Sant Boi s’ha donat a conèixer els índexs delinqüencials del darrer any (març 2013 al març 2014) en el municipi baixllobregatí. Cal destacar que els delictes i faltes han baixat un 2,9%. Així, l’any 2013 es van comptabilitzar un total de 4.564 i el 2014, 4.430. Uns bons resultats policials que confirmen la línia descendent que es manté en els darrers tres anys, encara que els recursos humans no arribin a ser els “òptims, ja que estem per sota dels que realment necessitem per la dimensió del municipi”, diu Gàmez.

Segons l’inspector, “el balanç és molt positiu, ja que és una ciutat molt gran, amb molta població i amb una activitat econòmica i social molt heterogènia”. Per ordre d’importància, del total de delictes i faltes, el 25’8% van ser robatoris a l’interior del vehicle, en segona posició els furts amb un 20,4% i en tercer lloc els danys (12%). “Per a mi és molt important que encapçalin aquestes tres tipologies delictives. Això no vol dir que estiguem contents, però considero que hi ha altres de molt més greus”, diu l’inspector.

Altres dades

D’un any a l’altre (2013-2014), les detencions han baixat un 14,8% (s’ha passat de 472 a 402). Així, el nombre de delictes a experimentat un descens del 9,1% mentre que les faltes ha pujat un 4,6%. En els delictes contra el patrimoni, el descens ha estat del 8,5%, mentre que a les persones del -0,7%. I dintre de la seguretat col·lectiva, la salut pública no ha experimentat un important retrocés, però sí els d’ordre públic (de 30 a 20, amb un descens del 48,7%) i els de trànsit (s’ha passat dels 122 al 106).

D’altra banda, els robatoris a l’interior del domicili han baixat un 11,4% (s’ha passat de 140 a 124), mentre que els robatoris a establiments ha patit un ascens del 3,3% (de 37 a 32). Una dada també molt significativa ha estat el descens de les denúncies amb engany –sobretot per robatori de mòbil- amb la intenció de cobrar l’assegurança, ja que s’ha passat de 60 a 20. “La gent ha agafat consciència que enganyar pot ser un delicte i, de fet, abans de fer la denúncia els informem d’aquest fet”, explica Gàmez.

El nombre d’actuacions dels Mossos d’Esquadra a Sant Boi de Llobregat també s’ha mantingut estable, ja que s’ha passat de les 5.854 el 2013, a les 5.889, el 2014.

Actuació amb diferents col·lectius

A més de la tasca habitual dels Mossos d’Esquadra, el seu treball també se centra en el treball amb diferents col·lectius de la ciutat. És el cas dels joves, de la gent gran, dels nous vinguts i d’àmbit institucional. “Nosaltres treballem, sobretot, en els tres primers. Volem que els joves no ens tinguin por i la nostra intenció es trencar els estereotips que hi ha. D’altra banda, fem una labor constant amb el col·lectiu de la gent gran, perquè són persones molt vulnerables. I també intentem apropar-nos als diferents col·lectius d’estrangers per afavorir i facilitar la seva integració”.

D’altra banda, també hi ha una gran col·laboració amb els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat, sobretot, en les temporades de recollida de fruita i altres productes de temporada.

Redacció / Foto: LPdB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix