Esplugues i Gavà se sumen al projecte ‘Barris i comunitats’

La Diputació de Barcelona destinarà 70.000 euros al llarg del 2024 per cada un dels municipis

El projecte d’intervenció sociourbana ‘Barris i comunitats: motors de transformació social s’amplia a cinc municipis de la província de Barcelona. Es tracta de les ciutats d’Esplugues de Llobregat, Gavà, Igualada, Vic i Vilafranca del Penedès, que s’afegeixen a la quinzena de poblacions on la corporació actua amb un nou model d’intervenció integral als barris. Per a cadascuna d’aquestes localitats es destinaran 70.000 euros al llarg d’aquest 2024, amb una inversió total de 350.000 euros.

Transformació

‘Barris i comunitats, motors de transformació social’ va néixer com un projecte transformador el darrer mandat amb l’objectiu d’incidir en la reducció de la desigualtat sociourbana, i es concreta en la implementació de projectes liderats pels municipis als barris, als quals la corporació presta un reforç en recursos tècnics, econòmics, materials i formatius. La base comuna de tots els projectes és la de reforçar el paper de les comunitats a partir de la generació d’aliances entre els agents del territori, incrementant la capacitat de ressonància amb altres projectes i iniciatives al barri.

taula rodona

En el període 2021-2024, s’ha intervingut amb aquest projecte en 15 barris de municipis majors de 50.000 habitants de la província de Barcelona, que representen una població de més de 150.000 persones. S’ubiquen a les localitats de Badalona (La Salut), Cornellà de Llobregat (Sant Ildefons), el Prat de Llobregat (Sant Cosme), Granollers (Primer de Maig-Sota el Camí Ral), l’Hospitalet de Llobregat (Blocs La Florida-Les Planes), Manresa (Pare Ignasi Puig-El Xup), Mataró (Cerdanyola), Mollet del Vallès (Estació de França), Rubí (Les Torres), Sabadell (Torre Romeu), Sant Boi de Llobregat (Camps Blancs), Santa Coloma de Gramenet (El Fondo), Terrassa (Ca n’Anglada), Viladecans (Eixample Centre) i Vilanova i la Geltrú (El Tacó i Armanyà).

La Diputació de Barcelona ha destinat més de 10 milions d’euros per al desplegament de les intervencions a aquests barris, i ha generat aliances que han permès impulsar projectes d’inclusió social vinculats a la cultura, la salut, l’entorn digital i l’ocupació.

En aquest sentit, cal destacar el projecte Salto del eje, amb el Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil, amb la realització de set documentals per part d’adolescents dels barris que han estat projectats a festivals de cinema; el programa Territori social amb Aigües de Barcelona, amb intervencions d’impuls de l’ocupació i d’equitat digital, i l’impuls de programes de salut comunitària, que han permès intervenir sobre la soledat o el benestar emocional, amb l’Institut de Salut Global de Barcelona.

Segons Moret, “durant quatre anys hem treballat en quinze municipis des d’un objectiu comú, de la mà dels ajuntaments i dels agents socials, per fer projectes a mida per atendre les necessitats reals dels barris, ja que no podem donar respostes homogènies a realitats heterogènies.”

Amb la voluntat de continuar consolidant i avançant en el projecte, en el nou mandat s’amplia ara a barris dels cinc nous municipis, en aquest cas majors de 40.000 habitants.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fins ara, la data ja ha excavat més de meitat de la seva longitud total -351 m de la fase d'avanç del túnel en mina d'un total de 654 m-

Adif avança a les obres d’integració del tren a Sant Feliu de Llobregat

S’ha excavat més de la meitat de la part superior del túnel en mina, la resta fins a completar els 2 km es realitza mitjançant pantalles de pilotis,…
214

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix