Es licita per 32,2 milions d’euros la connexió de l’A-2 amb la B-40

L'objectiu principal és condicionar i reforçar la capacitat de l'enllaç d'Abrera i del tronc de la A-2 al seu pas per Esparreguera

El Consell de Ministres ha autoritzat el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible a licitar per 32,2 milions d'euros (IVA no inclòs) les obres per a millorar la connexió entre les autovies A-2 i B-40 al seu pas pels municipis d'Abrera i Esparreguera.

thumb image0

El projecte contempla reforçar les condicions de circulació i la seguretat de la A-2 a entorn d'aquests dos municipis, on es troben aquesta autovia i la B-40 (quart cinturó de l'Àrea Metropolitana de Barcelona). El global de l'actuació s'executarà des de l'enllaç 580 Esparreguera Centre fins prop del km 585 de la A-2.

Els treballs permetran condicionar i millorar la capacitat de l'Enllaç d'Abrera i del tronc de la A-2 al seu pas per Esparreguera per a respondre a l'important augment del trànsit registrat en aquest enllaç després de la posada en servei del tram de la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, que connecta Terrassa amb l'autovia A-2.

Captura de pantalla 2024 07 09 a las 16.38.16

Entre les principals actuacions que es desenvoluparan, destaquen:

• Millora del trenat d'accés des de la B-40 a la A-2, en sentit Lleida.

• Ampliació a dos carrils de l'accés des de la A-2 (sentit Barcelona) a la B-40, en sentit Terrassa

• Prolongació del carril d'accés des de la A-2 i millora del ramal d'entrada de l'enllaç d'Esparreguera Sud.

• Ampliació de capacitat de la calçada de la A-2 sentit Lleida, entre els enllaços 581 Esparreguera Sud i 580 Esparreguera Centre.

• Millora dels carrils de canvi de velocitat en l'enllaç 580 Esparreguera Centre.

• Construcció de passarel·la per als vianants sobre l'A-2 en el terme municipal d'Esparreguera.

• Definició d'un nou ramal de transferència entre la via de servei i el tronc de l'autovia A-2, entorn del km 583 de l'autovia.

• Millora de la incorporació de la carretera C-55 a l'autovia A-2.

Totes aquestes actuacions van encaminades a millorar les condicions de fluïdesa i seguretat viària del trànsit en l'àrea metropolitana de Barcelona, en línia amb l'estratègia d'aquest Ministeri per un transport més sostenible.

Redacció / Fotos: Mitma-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fins ara, la data ja ha excavat més de meitat de la seva longitud total -351 m de la fase d'avanç del túnel en mina d'un total de 654 m-

Adif avança a les obres d’integració del tren a Sant Feliu de Llobregat

S’ha excavat més de la meitat de la part superior del túnel en mina, la resta fins a completar els 2 km es realitza mitjançant pantalles de pilotis,…
214

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix