Llum verda pel trasllat al nou Hospital de Viladecans

S'inicia avui dia 6 de juny i finalitza el pròxim 17 amb posada en marxa dels nous edificis que millorarà l'accessibilitat i l'atenció sanitària per a gairebé 200.000 persones, i aportarà al centre més capacitat tecnològica i recursos per atendre a la ciutadania

Avui dijous 6 de juny s'engega el trasllat als nous equipaments de l'Hospital de Viladecans, que conclourà el proper 17 de juny amb la posada en marxa de les esperades noves instal·lacions d'un centre sanitari que és referència per a gairebé 200.000 persones dels municipis de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans. L'ampliació de l'hospital millorarà l'accessibilitat i l'atenció hospitalària, a més de suposar un salt qualitatiu enorme per als ciutadans i per als professionals que hi treballen.

hspi vila trasllat

Situat a l'avinguda del Mil·lenari, al costat de l'edifici actual, el nou Hospital de Viladecans disposa de més capacitat tecnològica i recursos per proporcionar una atenció integral als pacients. Amb un servei de diagnòstic per la imatge renovat amb aparells d'altes prestacions, compta també amb quiròfans d'última generació i està equipat amb recursos que li permetran atendre a pacients semicrítics i oferir rehabilitació cardíaca, entre d'altres.

A més, el 40% de les habitacions del centre són individuals (amb capacitat de doblatge) i les àrees assistencials i de treball disposen d'il·luminació natural. Aquestes instal·lacions permeten avançar en el projecte de medicina personalitzada de l'Hospital de Viladecans, centrat en la salut digital i l'ús intel·ligent de les dades.

Comena el trasllat al nou Hospital de Viladecans 2

Pas a pas

El pròxim 10 de juny ja estaran disponibles a l'Edifici Mil·lenari les noves instal·lacions de consultes externes, hospital de dia, extraccions, dispensació ambulatòria i entrega de mostres. Així mateix, el Servei de Diagnòstic per la Imatge, que ja es va posar en funcionament el mes de gener d'enguany, realitzarà totes les proves a la nova ubicació. Seguidament, el 14 de juny s'efectuarà el trasllat al nou hospital de tots els pacients ingressats i el mateix divendres, a partir de les 7 del matí, s'iniciarà també el servei d'Urgències a l'edifici Tarradellas, situat a l'Avinguda de Josep Tarradellas.

El primer hospital verd de l'ICS 

El nou Hospital de Viladecans és el primer centre de l'Institut Català de la Salut, i el segon de tota Catalunya, que s'ha concebut sota els paràmetres d'hospital verd. Està equipat amb infraestructures de producció d'energia verda (plaques fotovoltaiques i pous de geotèrmia) i compta amb Building Management Systems (BMS: sistemes de gestió d'immobles), que permeten la monitorització de les instal·lacions principals del centre per optimitzar l'eficiència energètica i facilitar el manteniment.

Comena el trasllat al nou Hospital de Viladecans 3

A més, disposa de sistemes de recuperació de fred i calor, maximitza la il·luminació natural mitjançant elements de control solar i estratègies per vincular la producció energètica amb l'ocupació d'espais. Es tracta d'un edifici flexible dissenyat per a què pugui adaptar-se als avenços tecnològics i a les necessitats i l'evolució de la població durant la seva vida útil. També s'han incorporat al disseny dels espais la representacio d'edificis il·lustres de les localitats que tenen l'hospital com a referència, millorant així l'experiència dels pacients.

Cap a la segona fase d'ampliació i reforma

Una vegada hagi finalitzat el trasllat de l'activitat assistencial als nous espais, s'iniciaran les actuacions previstes a la segona fase del projecte, que contempla la reforma dels edificis existents fins ara -tant l'històric com els que acullen les urgències i les consultes-, la urbanització de l'entorn i la construcció d'un aparcament soterrat per a professionals i usuaris.

Centre de proximitat

L'Hospital de Viladecans és un centre de proximitat, arrelat al territori i referència per als municipis de Castelldefels, Viladecans, Gavà, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de gairebé 200.000 persones. El projecte excel·leix en cirurgia major ambulatòria (CMA), hospitalització a domicili, integració d'especialitats, triatge d'urgències avançat i preoperatori online, entre d'altres. El projecte sanitari pertany a la Gerència Hospitalària Bellvitge i Viladecans de l'Institut Català de la Salut i tant el propi centre com diversos serveis mèdics han rebut reconeixements per l'elevada qualitat de la seva assistència.

Redacció / Fotos: Dep. Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix