L’Hospital de Viladecans, amb més professionals vacunats contra la grip

És el segon any consecutiu que la institució sanitària catalana rep aquesta distinció, que reconeix el seu compromís amb la immunització per a la prevenció i el control de malalties

L'Hospital de Viladecans és, per segon any consecutiu, el centre sanitari amb l'índex més alt de vacunació contra la grip del territori català. Més de la meitat dels professionals de la institució, concretament el 56,42%, s'han adherit a la campanya antigripal del 2023-2024 i han propiciat la revalidació del Premi Josep Salvany que entrega la Societat Catalana de Salut Laboral (SCSL).

"La vacunació és fonamental, tant per a la salut individual com per a la salut pública, perquè preveu les malalties infeccioses, propicia la immunitat de grup, eradica malalties com la verola i redueix les morts i les complicacions", explica l'Anna Señé, infermera de la Unitat Bàsica de Prevenció de l'Hospital de Viladecans i encarregada de l'administració de les vacunes. 

LHV és el centre sanitari català amb més professionals vacunats contra la grip

El centre sanitari baixllobregatí ha incrementat enguany en quatre punts percentuals les xifres de la campanya anterior, i se situa més de trenta punts per sobre de la mitjana dels centres sanitaris catalans (25,36%). El guardó suposa un reconeixement a l'esforç de la institució per conscienciar als professionals de la importància de la vacunació en la prevenció i el control de malalties. També mostra el nivell de responsabilitat dels professionals de l'Hospital de Viladecans que, any rere any, s'administren les diferents vacunes recomanades. Ho fan no només per a la seva protecció sinó també la dels pacients que atenen.

"Actualment, en un context de desinformació i cert negacionisme, les campanyes de sensibilització més efectives són les personalitzades", indica l'Anna Señé. La infermera afegeix: "Cal respondre de forma gairebé individualitzada als dubtes que cadascú pugui tenir respecte a les diferents vacunes que se'ls recomana i, a més, establir una relació de confiança amb el nostre sanitari de referència. No és una estratègia fàcil i requereix temps i paciència, però és sens dubte la més efectiva."

Redacció / Fotos: Hospital de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix