La prohibició de fer foc al bosc s’activa aquest diumenge

Del 15 de març al 15 d’octubre, no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació ha informat que a partir d’aquest diumenge, 15 de març i fins al 15 d’octubre ja no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició, recollida en el decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat.

foc bosc.jpg 1176955111

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

Captura de pantalla 2020 03 13 a las 19.58.26

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Balanç 2019

L’any 2019 hi va haver a Catalunya 545 incendis forestals, que van cremar 7.095,57 hectàrees totals (5077,68 hectàrees forestals –boscos, matollars i pastures- i 2017,89 hectàrees no forestals –agrícoles i urbanes-). El 85,7% de la superfície total cremada (6081,32 hectàrees) van cremar en un únic incendi iniciat el 26 de juny a la Torre de l’Espanyol i que va afectar diferents municipis de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues.

fotonoticia 20190626184151 420

En el que portem d’aquest 2020, des de l’1 de gener fins avui hi ha hagut 35 incendis forestals, que han cremat unes 15 hectàrees (dades provisionals).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
175

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix