S’inscriuen més de 9.000 persones en els cursos de català al Baix Llobregat

Augmenta l'interès per aprendre l’idioma a la comarca, especialment de la població nouvinguda

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha constatat un augment de l'interès per aprendre català a la comarca del Baix Llobregat, especialment de la població nouvinguda. Al llarg de l'any 2019 ha registrat un total de 9.089 inscripcions, respecte a les 7.903 inscripcions del 2018, en els 488 cursos presencials de català per a adults que hi ha organitzat, respecte als 450 que va fer-hi el 2018. 

FotoVxL 1582113873

D'aquest total d'inscripcions, la majoria són per a cursos inicials i bàsics (un 57,3 %), la qual cosa posa en relleu l'èxit de l'estratègia del Consorci, que fa una aposta clara per potenciar l'aprenentatge de la llengua sobretot en les persones amb poques -o cap- habilitats comunicatives en català.

Així, en comarques com el Baix Llobregat, amb un índex elevat de població no catalanoparlant, el Consorci es consolida com una eina fonamental per contribuir a la igualtat d'oportunitats i a la cohesió social del territori, a través dels cinc centres de normalització lingüística que hi treballen de forma coordinada i amb objectius compartits.

Ca n'Ametller

El Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, que dona servei a 16 municipis del Baix Llobregat centre i nord més Castellbisbal (Vallès Occidental), amb seu a Molins de Rei, el 2019 ha dut a terme 160 cursos de català per a adults amb una matrícula de 2.853 inscripcions, cosa que ha significat un increment del 15,5 % respecte de l'any anterior.

235

L'aposta pels cursos inicials i bàsics ha fet que el setembre de 2019 el 71% de les inscripcions fossin en aquests nivells inicials.

El Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller té 13 oficines i serveis locals de català: Abrera, Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana. També dona servei a quatre municipis del Baix Llobregat: Castellví de Rosanes, Collbató, el Papiol i Sant Esteve Sesrovires.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
175

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix