El Baix Llobregat, una de les comarques amb més ocupació hotelera

En el quart trimestre del 2019 es van ocupar el 56% de les places ofertes al territori

Segons informa l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el quart trimestre de 2019 es van ocupar el 56% de les places hoteleres ofertes en els hotels del territori. Respecte el quart trimestre de 2018 va disminuir l’ocupació (-1pp) i augmentar les tarifes més d’un 15%. El Baix Llobregat es continua situant entre les comarques de Barcelona amb major ocupació (octubre va ser el millor mes d’aquest trimestre). La zona Nord és la que va registrar l'ocupació més del trimestre (59%).

formation receptionniste hotellerie afpa ajaccio residence vacances corse paese di lava1

L’ocupació (56%) ha estat inferior a la prevista per aquest trimestre. La valoració respecte a la marxa del negoci i l’ocupació és positiva entre els hotelers de la comarca, tot i que disminueix respecte el trimestre anterior.

Captura de pantalla 2020 01 28 a las 10.39.24

Estada i procedència

Els negocis és el principal motiu d’estada dels clients a la comarca aquest trimestre (56% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat ha sigut el mercat espanyol (51% del total) tot i que disminueix el seu pes respecte a l’any anterior (-3pp). La zona Nord i els establiments de tres estrelles són els que tenen un major pes dels turistes nacionals en l’ocupació hotelera. Les principals procedències (del total de pernoctacions del trimestre) han estat: Andalusia (23%); França (8%); Madrid i Estats Units i Canadà (7%); Regne Unit (5%) i València (4%).

HOTEL TODA HAB.CON CLIENTE

Captura de pantalla 2020 01 28 a las 10.39.37

Els clients procedents d’Estats Units i el Canadà (+3,4 pp.), Portugal (+0,7pp.) són els que més han crescut a la comarca respecte el quart trimestre de 2018. En canvi, els procedents de Catalunya (-1,6 pp.) o Andalusia (-1,5 pp.) són els que més han disminuït.

El preu

El preu mitjà dels hotels (66€) creix respecte l’any anterior. El creixement és més acusat en els hotels de 4 estrelles i a la zona Centre amb 74€, tot i quie la mitjana tarifària creix a totes les zones. Els establiments d’1-2 estrelles són els que registren l'ocupació més gran del trimestre (65%) i els de 4 la tarifa més elevada (90€). L’ocupació només creix en els establiments de 3 estrelles i el descens més gran es registra en els de categoria inferior.

Redacció / Foto: Arxiu-Novotel

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix