Rebutgen durant el Ple del Prat l’agressió homòfoba contra un jove

Alumnes d'institut, escoltes i membres de l'entitat LGBTI Potablava van llegir una declaració

Alumnes d'institut, escoltes i membres de l'entitat LGBTI Potablava van llegir una declaració de rebuig a l'agressió homòfoba contra un jove del Prat de Llobregat al Ple municipal que s'ha celebrat aquest dimecres al municipi. Una cinquantena d'entitats i partits polítics, així com persones a títol individual, signen el manifest.

El manifest

“Aquest dissabte passat a la nit el Prat va viure una agressió homòfoba. Un jove que venia del carnestoltes que se celebrava a la Capsa -un espai on, d’altra banda, centenars de persones van celebrar aquesta festa de forma alegre i respectuosa- va patir al carrer assetjament verbal i un atac físic per part d’unes persones del Prat. Arran d’aquests fets, va haver de ser atès d’urgència pels serveis sanitaris. L’agressor, menor, fou detingut per la policia i està acusat de delictes de lesions i d’odi. Es tracta d’una expressió de LGTBI-fòbia intolerable, que ens preocupa, davant de la qual les entitats que signem aquest manifest no pensem quedar-nos impassibles.

Ens agrada el Prat perquè és una ciutat oberta. Si alguna cosa distingeix la nostra comunitat és que l’han construït persones d’origen, condició, creences i opinions ben plurals. No es tracta de tolerar aquesta diversitat: aquesta diversitat constitueix l’essència mateixa de la nostra vida en comú. També la diversitat d’orientacions sexuals i identitats de gènere.

Al Prat i arreu, en les darreres dècades, s’ha aconseguit eixamplar la llibertat i igualtat dels nostres conveïns i conveïnes  gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i interssexuals. Des de la normalització social de la diversitat sexual i de gènere fins al reconeixement del matrimoni igualitari a l’Estat espanyol o la llei 11/2014 contra la LGBTI-fòbia a Catalunya, la mobilització de les persones i col·lectius LGTBI ha assolit grans conquestes. Al Prat, tant al carrer com a les institucions, treballem per preservar aquestes conquestes, sempre fràgils, i perquè tothom les pugui gaudir desenvolupant una vida plena a la nostra ciutat. Fent una comunitat més lliure per a cadascuna de les persones que la conformen, fem una comunitat més lliure per a tothom.

 Per això sentim aquest atac de LGTBI-fòbia com un atac a totes les pratenques i pratencs. I per això responem de forma unitària, transversal. Convidem entitats, formacions, i persones individuals, aquest dimarts, 5 de març, a les 19h, a la plaça de la Vila. Per dir amb una única veu, orgullosament diversa, a la víctima d’aquesta agressió que no està sola, que ens té al seu costat. Per dir que són els agressors els que mereixen el nostre rebuig. I per refermar que no permetrem atacs com aquests a la nostra ciutat.

 No només no restarem en silenci, sinó que treballarem per tallar d’arrel les actituds LGBTI-fòbiques que menen a agressions com la patida aquest dissabte al Prat. Cadascú des del seu espai i la seva responsabilitat. Combatent el bullying; educant la infància i adolescència en els valors del feminisme i la igualtat; barrant el pas a les actituds heteromasclistes i fomentant l’estima per la diversitat. Des dels patis de les nostres escoles a les nostres colles de cultura popular; des de la institució i des dels carrers; a casa i a les places públiques; a la feina i als espais de lleure; tots i totes ens comprometem a construir un Prat cada cop més lliure d’odi.

 Al Prat no hi ha espai per a la impunitat de la LGBTI-fòbia. La nostra ciutat no només no la permetrà de cap manera, sinó que pensem seguir construint una ciutat de drets i llibertats per a tothom. Gaudeixi com gaudeixi, estimi com estimi!"

Cal recordar que els fets van tenir lloc el dissabte 2 de març quan la víctima tornava de carnestoltes i va ser agredit verbalment i física. Va haver de ser atès en un centre sanitari. El presumpte agressor, un jove menor d'edat, va ser detingut per la policia i se l'acusa de delictes de lesions i d'odi. El manifest denuncia "una expressió de LGTBIfòbia intolerable".

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix