ERC-Viladecans proposa una àrea de servei i pernoctació per autocaravanes

Seria la primera al sud del Baix Llobregat i, segons els republicans, podria ser positiu per al turisme de qualitat i sostenible

Anar de vacances en autocaravana o càmper -furgoneta condicionada com a habitatge- és una opció que cada vegada té més adeptes al nostre país, molts més si tenim en compte la mitjana europea. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) el 17% dels turistes que venen a Catalunya ho fan per carretera.

Així, el grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans presenta al Ple d’aquest mes de juny una moció per habilitar una àrea de servei i pernoctació per autocaravanes i campers al terme municipal baixllobregatí. Seria la primera al litoral del Baix Llobregat. L’objectiu és singularitzar i augmentar l’oferta turística de Viladecans apostant per un tipus de turisme sostenible i en constant creixement.

DSC00148

La portaveu republicana, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que “un dels reptes que tenim com a ciutat és aprofitar les potencialitats que ens proporciona el fet d’estar tan a prop de Barcelona sense perdre la nostra identitat, sense ser absorbits en una gran conurbació uniforme. Viladecans ha estat des de fa molt anys una ciutat amb tradició de càmping: la seva proximitat a capital, el litoral lliure d’edificacions, les pinedes, les platges interminables i la seva immillorable ubicació, molt ben comunicada, la poden convertir en un punt estratègic per a aquest tipus de turisme.”

Santa Coloma de Cervelló i Vallirana

Les àrees de servei i pernoctació per autocaravanes i campers actuen com a pol d’atracció pels usuaris. Actualment les més properes són les de la Colònia Güell (a Santa Coloma de Cervelló) i Vallirana, per tant no n’hi ha cap en l’àmbit del Baix Llobregat marítim, que compta amb nombrosos atractius turístics vinculats a la platja i l’oci familiar.

55058 gd

Hi ha molts exemples arreu de Catalunya d’aquest tipus d’infraestructures que són un model d’èxit: el Consell Comarcal del Solsonès, els municipis de Platja d’Aro i Arbúcies en són alguns. Cal recordar, alhora, que el turisme d’autocaravana és un turisme de qualitat, amb un alt nivell de sensibilització i respecte pel medi ambient. 

Existeixen diferents tipus d’àrees per autocaravanes: d’accés lliure o de pagament, amb servei de llum i aigua, amb possibilitat d’evacuar les aigües brutes, amb zones de pícnic, lavabos, dutxes... Tots aquests serveis també poden ser de pagament o no. “Davant la manca d’oferta al Baix Llobregat sud i el buit existent, des d’ERC creiem que és una bona oportunitat per singularitzar i augmentar l’oferta turística de Viladecans, tendint a una certa especialització i donant valor afegit als visitants de pas pel nostre terme municipal”, ha assegurat l’alcaldable d’Esquerra.

En concret, la moció insta l’Ajuntament a redactar un estudi per determinar quin tipus d’àrea de servei per autocaravanes i campers seria la més apropiada a Viladecans, tenint en compte l’oferta actual a la comarca i els terrenys on es podria ubicar.

Redacció / Fotos: Park4night

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
191

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix