Sis ajuntaments assoleixen el ple en transparència de comunicació

Cornellà, Castelldefels, Gavà, Esplugues, Martorell i Olesa de Montserrat obtenen la puntuació del 100% en el Segell Infoparticipa

El Conseller de Règim Interior, Hisenda i Acompanyament Local, Enric Carbonell, va recollir aquesta setmana la menció infoparticipa 2017 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), que distingia el web del Consell Comarcal amb un grau de compliment del 75.51%.

Durant l’acte de lliurament, que va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, Amparo Moreno Sardà, directora del LPCCP, va destacar les dades positives Baix Llobregat posant en valor que 16 dels 30 municipis que componen la comarca, han obtingut el segell Infoparticipa amb un grau de compliment que supera el 90%. Cal ressaltar que Cornellà, Castelldefels, Gavà, Esplugues, Martorell i Olesa de Montserrat han obtingut una puntuació del 100%.

Infoparticipa 1

D’altra banda, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Vallirana i Viladecans han obtingut el 98,08%; Sant Climent i Sant Boi, el 96,15%, mentre que Castellví, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Begues el 94,23%. Per la banda baixa, es troben Torrelles (40,38%), Sant Esteve Sesrovires (36,54%) i Collbató (34,6%). Mentrestant, La Palma de Cervelló i El Papiol han obtingut un 26’92%.

Aquesta ha estat la cinquena edició del Segell InfoParticipa per als webs dels Ajuntaments, la tercera per als webs del Consells Comarcals i la segona per als webs de les Diputacions, després de prop de tres anys de vigència de la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, aprovada pel Parlament de Catalunya el mes de desembre de 2014.

Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel LPCCP, des de l'any 2012, l'objectiu del qual és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Per a això, publica els resultats en un mapa georeferenciat les fitxes corresponents a cada entitat, en què es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l'equip d'investigació amb la informació de les webs corporatives.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
192

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix