Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa 2018

Un total de 1.765 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària durant la segona fase de Setmana Santa. La policia de trànsit preveu realitzar 1.529 controls preventius

Avui,  divendres 23 de març, arrenca el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa 2018, que  el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa, en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra. Aquest dispositiu finalitzarà dilluns, 2 d'abril, a les 24.00 h.

La Setmana Santa és una de les èpoques festives de l'any que registra una mobilitat més elevada i més complicacions viàries en tot el territori. A més, es tracta d'una operació especial de trànsit que es caracteritza per ser un període de transició entre la mobilitat d'hivern i la d'estiu i per estar condicionada per les previsions meteorològiques a curt termini.

Les darreres nevades mantindran les estacions d'esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya registraran una gran afluència. També es preveu que hi hagi un nombre elevat de desplaçaments cap a destinacions de segones residències i zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, i per tant els eixos viaris costaners poden registrar problemes de trànsit.

Sortida setmana santa.jpg 1429097674

Primera fase

Comprèn des de divendres 23 de març a les 15.00 h  fins a les 24.00 h del diumenge 25 de març, coincidint amb l'inici de les vacances escolars i universitàries. En aquesta primera fase hi ha una primera operació sortida parcial des d'avui a les 15.00 h fins demà dissabte 24 a les 15.00 h en què es preveu que 500.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana Barcelona.

Segona fase

Aquesta segona fase inclou els dies festius propis de la Setmana Santa i és la més problemàtica pel que fa a la mobilitat atès que en quatre dies concentra un gran número de desplaçaments. Comença el Dijous Sant, 29 de març, a les 15.00 h, i finalitza el Dilluns de Pasqua, 2 d'abril, a les 24.00 h.

- Una segona operació sortida parcial entre les 15.00 h de dijous 29 de març d'abril i les 15.00 h de divendres 30, que mobilitzarà un total de 400.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona.

 - l'operació retorn d'aquesta Setmana Santa, que tindrà lloc des de les 12 h del diumenge 1 d'abril fins a les 24 h de Dilluns de Pasqua, dia 2. S'estima que uns 625.000 vehicles retornin a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
192

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix