El PDeCAT veu "irregularitats" en l’acord sobre l’empresa mixta de l’aigua

Segons el portaveu del grup demòcrata metropolità, Isidre Sierra, considera que podia comportar greus danys patrimonials a l’AMB

El Grup Metropolità del PDeCAT ha evitat avui que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB) tramités de manera irregular alguns canvis en l’Acord Marc amb l’empresa mixta de gestió del cicle integral de l’aigua que podien comportar greus danys patrimonials a la institució. El Portaveu de la formació, Isidre Sierra, ha defensat un recurs que la presidenta Ada Colau ha hagut d’acceptar i pel qual el Consell de l’Àrea Metropolitana ha donat per no tractats avui els punts inclosos en la Comissió de Medi Ambient de la setmana passada presidida per un conseller que no estava autoritzat ni acreditat per a fer-ho.

El Grup del PDeCAT a l’AMB va detectar un conjunt d’irregularitats formals durant la celebració, el passat 25 de gener, de la Comissió metropolitana Informativa de Medi Ambient. Convocada en temps, però com es veurà no pas en forma, segons el PDeCAT. Així, quan es va iniciar la sessió de la comissió, es va informar verbalment i de facto de la substitució per suplència del president de la comissió, i enlloc d’Eloi Badia el seu titular, regidor de Barcelona, l’acaba presidint Joan Playà Guirado, Alcalde de Castellbisbal, membre de la Comissió pel Grup d’Entesa.

aigua aixeta

Durant la sessió d’aquesta comissió informativa de Medi ambient, ni es van estudiar ni informar els punts que incloïen l’ordre del dia, només es van llegir amb la justificació que tant la persona que actuava com a president substitut, com la que substituïa al director de Medi Ambient de l’AMB, desconeixien els punts de l’ordre del dia i els seus dictàmens. En concret, Isidre Sierra va preguntar expressament pel contingut de la modificació de l’Acord Marc amb l’Empresa Mixta que gestiona el cicle de l’Aigua, però no es van donar cap raó fonamentada ni es va respondre a les qüestions plantejades.

Absència

Es dóna el cas que ni el director del Cicle integral de l’aigua, ni el Director de l’Àrea de Medi Ambient, ni el vicepresident responsable no estaven presents a la sessió, i el ponent tècnic no va respondre a les consultes sobre els dictàmens.

Amb posterioritat a la sessió de la Comissió de Medi Ambient de la setmana passada, Isidre Sierra va constatar que no existia el Decret de la Presidència de l’AMB que acorda la substitució, per suplència, en l’exercici d’un càrrec, en aquest cas de president de la Comissió del passat 25 de gener. A parer del Grup del PDeCAT aquesta mancança, posa de manifest que no s’ha vetllat per la legalitat formal i material de l’actuació de la delegació.

En opinió d’Isidre Sierra, “aquesta tramitació incorrecta, de ben segur que impugnable per alguna de les parts afectades pels canvis introduïts, podria posar en risc de manera greu el patrimoni de l’ÀMB.”

És per aquest motiu, que el PDeCAT ha presentat un recurs de reposició contra la presidenta de l’ÀMB, Ada Colau, que reclamava que es donessin per no tractats els punts de l’ordre del dia de la Comissió de Medi Ambient de la setmana passada, que la seva discussió es traslladin a la comissió prevista pel mes de febrer i que, en conseqüència, el plenari del Consell Metropolità no els tractés tampoc per via d’urgència, com estava previst. La presidenta Colau ha acceptat el recurs, i la modificació de l’Acord Marc s’haurà de presentar en posteriors comissions i en el format legalment establert.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
191

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix