Cornellà de Llobregat ja viu el Corpus 2024

L’Ajuntament, juntament amb les entitats locals, organitzaran més de 160 activitats de tota mena i per a totes les edats per gaudir de la festa a tota la ciutat

La Festa Major del Corpus de Cornellà de Llobregat ja està aquí. Del dijous 30 de maig al diumenge 2 de juny, hi ha programat un ampli ventall d'activitats familiars, tradicionals i concerts gratuïts amb més de 160 opcions diferents de gaudir de la festa per tota la ciutat.

4690497137 5781e3aabf z

El programa recull totes les propostes més populars, com el Corndefoc, els concerts gratuïts a la plaça de Catalunya, el Populari, la festa Holi, el Corpusport o el Piromusical des del mirador de la Torre de la Miranda, per una banda; i també les nombroses celebracions que aporten les entitats de la ciutat, per omplir carrers, parcs i places: el cas de la Festa Galega, del Toc de Corn, la carpa de l'Atlético Minas, la Trobada de Gegants, el festival de cant Corncanta, l’exhibició castellera, sardanes, etc.

a99230e9 a2ee 4f46 b94f e6cce05839c4

corpus portada 810x360

Tot i que el gruix de la programació es concentra aquests quatre dies, des del passat cap setmana ja s’han celebrat diversos actes vinculats a la Festa Major, com la Trobada de Gegants, una marató de rock, o un festival de dansa urbana.

El Pregó

Maikel, autor de còmic resident al municipi, és l'encarregat de donar el pregó el dijous 30 a les 21.15 hores. Ha dibuixat en nombroses revistes, com El Jueves o Puta Mili, i també n'ha dirigit algunes en 45 anys de carrera. Estarà acompanyat d'un dels seus personatges: Cornèlic, mascota del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà que arriba el 2024 a la 40a edició.

La música

Carlos Baute, Merche, Siderland, Nil Moliner, Vicco, Julieta, Walls, Alfred Garcia, Sofia Coll, Nerea Rodríguez... Són alguns dels noms destacats d'aquesta Festa Major, amb la plaça de Catalunya com a escenari principal. També hi ha una nit de dones dj al parc de la Ribera, i cal destacar el concert Los 40 Pop Cornellà, conduït per Tony Aguilar, que tornarà a protagonitzar diumenge a la tarda l’espectacular tancament del Corpus.

img2.rtve

En família

El Corpus 2024 ofereix propostes per a totes les edats, moltes per a joves, i també propostes més tranquil·les per a gent gran. Música, esport, cultura popular... Però tenen un especial protagonisme les activitats familiars, per als més petits: el programa les recull amb l’etiqueta “Corpus en Família”.

El Piromusical

Com a les darreres edicions, el mirador de la Torre de la Miranda acull un espectacle de focs artificials acompanyats per la música, el dissabte 1 de juny a les 23 hores. Es realitza durant l'intermedi entre els concerts de Merche (20.30 h) i Carlos Baute (23.30 h) a la plaça de Catalunya.

piro

Corpus segur

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat activarà durant el Corpus diverses mesures per gaudir de la festa de manera segura. Per desplaçar-se entre els diferents espais de festa, les nits de dijous, divendres i dissabte, fins a les 3.00 de la matinada, funcionaran dues línies d’autocar gratuïtes que faran parades a demanda al llarg del seu recorregut i enllaçaran amb les principals parades de transport públic. Així mateix, a prop dels principals escenaris s’instal·larà un Punt Lila per informar, assessorar i ajudar en qualsevol situació de violència masclista o de LGTBIQfòbia.

inclusivitat

Inclusivitat

En els darrers anys, s'ha fet un esforç important perquè la festa major sigui el màxim d'inclusiva. Així, com el 2023, algunes activitats com el pregó es retransmeten per YouTube i en llengua de signes, i algunes activitats infantils es desenvolupen sense soroll en períodes determinats per facilitar la participació de nens i nenes amb hipersensibilitat auditiva o TEA. Com a novetat, el Piromusical es transmetrà per Ràdio Cornellà (104.6 FM) amb audiodescripció.

EL PROGRAMA (clíca aquí)

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix