Compte enrere per a l'estrena del Pòdium Viladecans Joan Masgrau

El 25 de juny es posarà en funcionament el nou equipament. La seva construcció ha costat 17,6 milions d'euros més IVA.

Últimes setmanes de retocs abans de l'obertura del complex Pòdium Viladecans Joan Masgrau, com ha estat batejada aquesta instal·lació de 14.600 m2 de superfície. Un nou espai esportiu al parc de la Torre-roja, que ja compta amb el camp de futbol, el Street Park i un entorn magnífic para gaudir del running.

L'edifici està dissenyat pels arquitectes Manel Brullet i Alfonso de Lluna, autors de l'Hospital del Mar de Barcelona i de l’Espai Cultural Cèntric del Prat, entre d'altres. En el seu interior, l'equipament acull tres grans espais esportius: el pavelló, les sales de fitness i activitats i la zona d'aigües, amb piscina coberta i descoberta, que serà un complement perfecte per a l'oci dels usuaris a l'estiu.

Pla econòmic

La instal·lació ha estat construïda per l'empresa Urbaser. El sistema triat de contractació per l'Ajuntament va ser aprovat pel Ple Municipal de febrer de 2010 i rep el nom de "col·laboració públic privada". L'empresa constructora realitza la inversió de 17,6 milions d'euros més IVA, que afrontarà l'Ajuntament, com a propietari, en els 17 anys posteriors a la seva posada en funcionament. El pla econòmic financer traçat per l'equip de Govern per pagar la instal·lació reduirà substancialment els interessos. Dins d'aquest pla es contempla la venda de l'actual Pavelló del Centre, equipament situat en una zona urbanitzable i molt cèntrica de la ciutat.

Una instal·lació per fer

Pòdium és un dels tres grans equipaments esportius que preveu el Pla Director d'Equipaments Esportius de Viladecans, per tal de garantir l'accés a tots els ciutadans en les mateixes condicions. L'altre en funcionament és Atrium Viladecans, ja ha complert gairebé 12 anys. Quedarà un per fer. Pòdium Viladecans Joan Masgrau ve a substituir al Pavelló del Centre i a les piscines Joan Masgrau, situades abans al mateix lloc. El nou equipament pal·lia els importants dèficits que presentaven les dues instal·lacions anteriors. El Pavelló del Centre és clarament insuficient per què és petit i ofereix uns serveis limitats, i les piscines es van veure perjudicades pel temporal de vent de gener de 2009. La piscina descoberta presentava, a més, importants problemes d'estanquitat (pèrdua de milers de litres d'aigua) i el seu manteniment era insostenible.

Centre-trenta activitats setmanals

Cada setmana, Pòdium Viladecans permetrà gaudir del gimnàs i la piscina durant més de 90 hores i oferirà fins a 130 sessions d’activitats dirigides -coreografiades, de tonificació, cardiovasculars, etc.. De fet, es podran impartir quatre classes en paral·lel, ja que hi ha dues sales d'activitats i una altra de ciclisme indoor, així com l'espai per a activitats de la piscina coberta. A més de l'ús ciutadà, la instal·lació acollirà a diferents clubs esportius de bàsquet, bàdminton, gimnàstica rítmica i voleibol, que realitzaran els entrenaments i partits dels seus equips.

Més que una instal·lació esportiva

La instal·lació disposa d'un bar i altres espais comercials que gestionen empreses privades. Un centre d'estètica, una ludoteca infantil i un espai per a festes estan en aquesta oferta, per atendre les necessitats de les persones usuàries d'aquest equipament, que se suma a l'oferta actual d'Atrium Viladecans .

Les ofertes de treball requerides, tant pel mateix equipament esportiu com pels serveis complementaris que s'instal·lin, es gestionaran a través de la borsa d'ocupació del centre municipal Can Calderón. D'altra banda, també s'ha construït sota l'equipament el quart aparcament de gestió pública de la ciutat, que compta amb 160 places de lloguer i en rotació.

Resposta a ERC

Des del departament de premsa de l’Ajuntament de Viladecans ens han fet arribar el seu punt de vista sobre la notícia publicada ahir al nostre digital en la que ERC de Viladecans criticava el sobreendeutament del consistori que suposava la construcció d’aquest complex esportiu. Segons fonts municipals, es considera que "el nivell d'endeutament de Viladecans és d'un 41,5%, un dels més baixos d'Espanya en ciutats de més de 50.000 habitants, segons dades del Ministeri d'Hisenda. No es contempla en absolut un escenari negatiu. El deute és perfectament assumible i no repercutirà massa en el total del deute municipal".D’altra banda, el consistori també ha volgut donar la seva versió sobre l’afirmació d’ERC que considera que el rellançament del Pla de Llevant persegueix “recaptar més impostos en concepte d'IBI i llicències d'obres per fer front al deute". En aquesta qüestió, fonts municipals argumenten que “el Pla de Llevant és un projecte de creixement urbanístic de Viladecans aprovat per primera vegada el 7 de març de 2006. Suposarà una inversió molt important per a la ciutat i l'Incasòl en un termini de temps que no té per què coincidir amb el procés d'amortització del nou equipament esportiu."

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
175

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix