L’RCD Espanyol segueix sense pagar els tributs municipals a Cornellà i El Prat

La Diputació de Barcelona i els consistoris baixllobregatins afectats guarden silenci, mentre que l’entitat blanc-i-blava reconeix que manté el seu deute, però està negociant amb l’administració provincial per buscar una solució.

El passat mes de novembre, La Premsa del Baix, va informar del deute que tenia l’RCD Espanyol amb l’Ajuntament de Cornellà en concepte d’impostos municipals (IBI i IAE), i que no paga des de fa uns quants anys. Una xifra que, aleshores, ascendia a 1.400.000 milions d’euros -segons va reconèixer del consistori baixllobregatí- i que, a més, cal afegir també el deute que té amb l’Ajuntament del Prat (dades no facilitades). En aquest sentit, el tinent d’Alcalde de l’Àrea de Política Territorial i Seguretat de l’Ajuntament de Cornellà, Antonio Martínez Flor, va explicar que aquesta situació s’havia “posat en coneixement de la Diputació de Barcelona perquè pogués cobrar el deute, ja que és la via normal per gestionar l’impagament dels impostos municipals.”

Ja ha passat més de mig any des de la publicació de la notícia, temps més que suficient per saber com estava la situació actual (si el deute s’havia pagat o no i si l’entitat esportiva blanc-i-blava estava al dia de les seves obligacions de pagament dels tributs municipals en els dos ajuntaments). L’LPdB es va posar en contacte amb totes les parts implicades (ajuntaments del Prat i Cornellà, la Diputació de Barcelona i RCD Espanyol) però malauradament la majoria no han considerat adequat aclarir un conflicte que està agafant una dimensió preocupant.

Segons ha pogut saber LPdB, el deute es manté i, fins i tot, encara podria ser més elevat. Una situació que està provocant que el malestar ciutadà en els dos municipis vagi en augment, sobretot, per la situació que s’ha creat pel greuge comparatiu “en el pagament d’uns tributs que són d’obligat compliment per a tothom”, segons expliquen diverses fons consultades (persones, empresaris i comerciants locals). I més ara que està a punt d’iniciar-se el període de pagament de l’IBI i l’IAE en els dos municipis de la comarca. Uns diners, que cal recordar, són gestionats pels consistoris i que els representen una bona font d’ingressos.

Poca transparència

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, a través del seu departament de premsa, s’ha limitat a dir que “no podem donar informació en referència a la situació tributària de cap contribuent, sigui empresa o persona física, ja que es tracta de dades protegides”. D’altra banda, l’Ajuntament de Cornellà “no es vol fer més declaracions del tema de les que ja va realitzar amb anterioritat” però admet que “la situació continua igual”. D’altra banda, la Diputació de Barcelona, presidida pel convergent Salvador Esteve, està en la mateixa línia dels dos consistoris baixllobregatins. El departament de premsa de l’administració provincial, va comunicar, mitjançant un correu electrònic a la nostra redacció, que “cap responsable faria una declaració sobre el tema” en un gest de poca transparència informativa.Curiosament, la Diputació de Barcelona, responsable directe de cobrar aquest deute, financia actualment amb 30.000 euros la Fundació Privada de l’RCD Espanyol segons un conveni de col·laboració signat a principis de gener entre les dues entitats. Un conveni on es preveu la presència de la imatge de la Diputació de Barcelona en tota acció de formació i difusió de la tasca de la XEF de la Fundació de l’Espanyol, incloent-hi les samarretes d’entrenament i joc dels menors i les instal·lacions on practiquin el futbol.

Resposta del club

El que sí ha volgut parlar del conflicte generat entre les administracions i el club esportiu ha estat l’RCD Espanyol. Una font autoritzada ha reconegut l’existència de la totalitat del deute i ha confirmat que “s’està negociant amb la Diputació de Barcelona un pla de pagament, que esperem que es tanqui al més aviat possible” i ha afegit que el club “no es nega a pagar i espera trobar una solució per poder liquidar el deute que té amb els ajuntaments de Cornellà i El Prat.”

D’altra banda, l’entitat blanc-i-blava també ha volgut manifestar el seu malestar tant amb l’Ajuntament de Cornellà com del Prat així com amb les empreses públiques cornellanenques per l’important deute que hi ha “amb la Junta de Compensació on té una participació majoritària l’RCD Espanyol. Una quantitat que seria més el doble del que actualment es deu als dos consistoris en tributs municipals. Volem que, més enllà de la demagògia, tothom compleixi el seu deure”. A més, ha volgut puntualitzar que amb l’arribada l’Espanyol a Cornellà s’ha pogut “recuperar un barri absolutament degradat tan social com econòmicament amb la urbanització de tota la zona”. Finalment, des de l’RCD Espanyol es demana que aquest tema no s’utilitzi per a fins electoralistes dels diferents partits polítics en les pròximes eleccions municipals: “Ho lamentaríem molt i, per tant, estem absolutament en contra que es pugui utilitzar la imatge de l’entitat per a fins electoralistes o de ciutat”.

Marçal Fontanals / Foto: RCDE

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
175

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix