Unes 14.000 persones van visitar la 16a Mediterranean Diving

Un centenar d’expositors van participar en l’edició d’enguany del Saló de la Immersió que va tornar a ser el millor aparador del busseig i de les activitats subaquàtiques.

Diumenge van tancar les portes el Saló de la Immersió que es va celebrar del 6 al 8 de març a la Fira de Cornellà. El Mediterranean Diving va convertirse, una vegada més, en punt de trobada i en el millor aparador de busseig i de les activitats subaquàtiques.

Aquests tres dies de fira han deixat un balanç molt positiu, ja que un centenar d'expositors han omplert 8.000 metres quadrats d’espai, i han visitat el Saló unes 14.000 persones. A més un centenar de baptismes d'immersió s’han realitzat a menors d'entre 8 i 12 anys. Tot plegat ha posat de manifest la voluntat, tant per part del públic, com dels representants dels centres de busseig, fabricants, agències de viatges, botigues especialitzades, marques o distribuïdors de tornar a trobar-se l’any 2016.

Principals reclams

Els equips d'última generació, la recerca d'ofertes per vacances amb el busseig com a activitat estrella i les demostracions en la piscina del recinte, han estat els principals reclams en aquesta edició. Així, la 16a edició del Mediterranean Diving ha tornat a posar de manifest que aquest és un sector en alça.

Novetats

El visitant més tècnic es va concentrar en la jornada del divendres. Un públic a la recerca dels equips amb més novetat, amb les millors prestacions i on preval la seguretat i la comoditat. Mares per exemple va presentar el seu regulador Fusion 52X amb nova vàlvula i sistema Twin Power, o els vestits Pionner i 2 ND Shell, l'ordinador Smart o els focus RZ amb Zoom en el feix de llum de la mateixa marca. Freatic va deixar els seus nous equips sidemount de xDEEP, de la firma d'il·luminació nord-americana Light Monkey, així com la gamma completa de scooters SUEX.

D’altra banda, en matèria d'il·luminació i referent a la línia Dive i Speleo, Natural Shine ens ha portat les seves últimes creacions. Servisub Marina ha presentat la tornada de la marca OMS amb el seu catàleg per a busseig tècnic. En l'estand de Casco Antiguo, botiga especialitzada en la qual s'han mostrat una infinitat de productes, va triomfar la càmera Sport Cam Action Cam, exponent de càmera d'acció amb qualitat de vídeo de FULL HD o amb el nou focus de Subacqua amb un feix de 120 graus d'obertura.

Instrucció i aprenentatge

Enguany s'ha constat la importància de les noves tecnologies aplicades a l'ensenyament. Per exemple, PADI ha presentat el Reactive, una plataforma interactiva per ajudar a les persones que fa temps no practiquen les immersions per fer-los més fàcil la volta. D'altra banda, SSI també ha exposat el llançament de tot l'ensenyament en format digital. La novetat de Lassdive-Freedive L’Estartit ha girat entorn dels seus cursos d'instructor d'apnea, convertint-se en l'única escola d'apnea capacitada per formar instructors. Per a la seva banda, Buceo Hispania ha donat a conèixer en el seu estand, les noves escoles dels Decathlon de Sant Boi, Illa Diagonal i Ciutat Vella de Barcelona i els poliesportius Duet Sports.

Destinacions

Una altra de les principals motivacions del públic del Saló de la Immersió ha estat la recerca d'ofertes per vacances en les quals la pràctica d'immersions sigui l'activitat central. En aquest sentit, les destinacions tradicionals com Mar Roig, Maldives o Filipines van ser les més demandades.

Homenatge

L’Associació Espanyola de la Història del Busseig (l’HDSES) va lliurar Eduard Admetlla, barceloní de 91 anys, el primer Premi Buzo de Honor, un guardó que distingeix a aquelles persones per la seva dilatada labor a favor de les activitats subaquàtiques. Aquest bussejador és una llegenda viva del submarinisme. Inventor d’equips estanca per a càmeres subaquàtiques i cineasta submarí creador de diverses sèries per a televisió i autor de cinc llibres. Va ser el 30 de setembre de 1957 quan va submergir-se amb ampolles d’aire comprimit fins als 100 metres de profunditat, establint un rècord mundial en aquell moment de profunditat bussejant amb aire comprimit.

A més, també es va presentar el Festival Mima 2015 d’Imatge Subaquàtica, tot un referent en el sector.

Final del formulario

Redacció / Foto: Procornellà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix