La Mediterranean Diving ja està a punt per a la seva estrena demà divendres

Catalunya es reafirma com a una de les principals destinacions generant una despesa mitjana del turisme lligat al busseig d’uns 100 milions d’euros a l’any.

Demà s’estrena a la Fira de Cornellà la Mediterranean Diving, una de les fires més veterans de tot l’Estat que reuneix al món del sector de les activitats subaquàtiques. Durant tres dies -del 6 al 8 d març-, la ciutat es convertirà en el epicentre mundial del món del busseig.

Xifres del sector

Una activitat que a Catalunya reuneix la xifra més elevada de llicències federatives amb gairebé 6.000 segons dades del Consejo Superior de Deportes corresponents a l’any 2013. Aquesta posició es veu reafirmada amb les dades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya que situa a Catalunya com a una de les principals destinacions de busseig a Europa i, a més, tradueix aquesta tendència en xifres econòmiques favorables.

Els centres d’immersió catalans, amb 190, que funcionen com a empreses facturen uns 20 milions d’euros a l’any. La despesa mitjana del turisme lligat al busseig és d’uns 100 milions d’euros, dels quals, el 20% es gasten al centre d’immersió i el 80% restant correspon a d’altres serveis relacionats com pernoctacions, restauració, comerç i altres activitats de lleure, sent un motor econòmic per a les zones on es practiquen i per a Catalunya en general.

El nombre de clients per a cada centre és d’aproximadament 3.500 que es distribueixen bàsicament entre els mesos d’abril a octubre. Quan el nombre de professionals del busseig que es troben en actiu en Catalunya és difícil de determinar tenint present que molts d’ells es dediquen a aquesta ocupació de manera esporàdica i que d’altres realitzen els seus treballs per tota la Mediterrània. Malgrat tot, les dades de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, xifra en 3.626 el número de targetes d’identitat professional expedides fins a l’actualitat.

Balanç que avala que estem parlant d’un sector en continu moviment a l’alça amb uns 7 milions de bussejadors a nivell mundial, entre 2,5 i 3 milions a Europa i amb un segment de demanda en creixement al voltant d’un 5% anual.

Redacció / Foto: Procornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix