La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà arriba a la vintena edició

Se celebrarà aquest diumenge 1 de març i presenta com a novetat una nova prova femenina de cinc quilòmetres.

Aquest pròxim cap de setmana se celebra una de les proves de referència a la comarca. La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà torna amb molta força celebrant la seva vintena edició. La cursa, que té un recorregut pel nucli urbà de Gavà i el Passeig Marítim de Castelldefels incorpora, tres proves diferenciades: una amb una distància de 21,098 quilòmetres, una altra de 10 km i la darrera de 5 km, aquesta darrera reservada exclusivament per a la categoria femenina i que es converteix en la gran novetat de l’edició d’enguany.

Josep Maria Antentes, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, va destacar durant l’acte de presentació que es va fer en el Centre Comercial Barnasud, que “la Mitjà Mrató s’ha anat amollant al moment a mesura que han anat passant els anys, i com a exemple és la novetat dde l’edició d’enguany amb la cursa dels 5 quilòmetres”. A més va assegurar que “és una de les que hi ha més participació tant a nivell popular com de qualitat dels participants” i va finalitzar dient que “els atletes que han aconseguit grans èxits han passat per Gavà”.

D’altra banda, Marc Soler, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels, va dir que “és una bona iniciativa el fet que enguany se celebri la cursa dels cinc quilòmetres per a dones. Des de les institucions s’impulsa la possibilitat que la gent faci esport. Estem encantats de col·laborar.”

Finalment, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va tancar l’acte. “Estem molts satisfets que la Mitjà Marató sigui una prova atlètica consolidada en els dos municipis” i va coincidir amb el regidor castelldefelenc que “des de les institucions es fomenta la pràctica esportiva com a cultura però també com a hàbit saludable”. Sánchez, a més, va destacar que “la cursa va més enllà de l’esport perquè també és solidària. Afavoreix que es pugui visibilitzar el problema de les malalties minoritàries a més de totes aquelles persones que ho estan passant malament amb la crisi.”

La sortida i arribada

La sortida de les diferents proves atlètiques per a la Mitja Marató serà a l’Avinguda Joan Carlos I de Gavà: A les 9:45 hores la Mitja Marató, la cursa de 5 km sortirà a les 8.45 h i la de 10 km a les 9 h. L’arribada es tancarà a les 12:00 hores. L'organització instal·larà punts d’avituallament en els quilòmetres 5, 10, 15 i a l’arribada que, com cada any, serà a l’estadi de la Bòbila.

 

Categories

Les tres modalitats atlètiques tindran les mateixes categories: Promeses (nascuts fins a 1994); Sènior (nascuts entre 1974 ai 1993, fins a 39 anys); Veterans 1 (nascuts entre 1964 i 1973, de 40 a 49 anys); Veterans 2 (nascuts i 1954 a 1963, de 50 a 59 anys); i Veterans 3 (nascuts el 1953 i anteriors, més de 60 anys).

Prova solidària

Amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, els Ajuntaments de Gavà i Castelldefels a petició de FEDER Delegació Catalunya, la Federació Catalana de Malalties Minoritàries i la Plataforma de Malalties Minoritàries de la Fundació Salut i Envelliment-UAB han volgut fer costat als afectats per una Malaltia Minoritària i llurs famílies.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix