El BC Martorell cessa Andreu Aguilà i el substitueix l’exACB Xavier Garcia

Els mals resultats de l’equip a la Lliga EBA ha estat la principal causa de la decisió de la junta directiva.

Xavier Garcia, exentrenador ACB, és el nou entrenador del primer equip del BC Martorell. El tècnic manresà substitueix a Andreu Aguilà fins a final de temporada. La directiva que encapaçala Miquel Fusalba busca un revulsiu, quan falten dotze jornades per a la finalització de la temporada regular, per intentar assolir la permanència a la Lliga EBA després dels mals resultats assolits fins al moment a la Lliga EBA.

Tot i que feia tres anys que estava allunyat de les banquetes de competició, des d’aquesta temporada assumeix la direcció tècnica dels equips de formació del CB Súria. Garcia explica que “tenia ganes de tornar a entrenar perquè he estat uns anys allunyat de les banquetes per algun desengany… Em fa molta il·lusió aquest repte a Martorell”. Garcia, de 42 anys, va ser presentat ahir a la nit a la plantilla i aquest diumenge s’estrenarà com a nou entrenador del BC Martorell davant del CB Cornellà. El nou entrenador dels martorellencs ha explica que “l’equip està viu tot i ser cuers. El fet de no guanyar alimenta un estat emocional negatiu i és un bucle. Queden dotze partits per acabar la temporada, l’objectiu és guanyar-ne sis o set.”

El currículum

Xavier Garcia és un tècnic català de llarg recorregut. Mà dreta de Ricard Casas durant quatre anys al Bàsquet Manresa -tres cursos a la Lliga ACB- i amb la destitució de Casas va ser l’entrenador dels manresans la temporada 2005-06. Anteriorment havia estat segon de Salva Maldonado a la Lliga LEB i, en categoria sots 20, va ser l’entrenador del Manresa que es va proclamar campió d’Espanya, el curs 2001-2002.També ha estat segon amb Porfirio Fisac al Bruesa (ACB, 2006-2007), primer tècnic al Vic (LEB Plata i Or). Com a entrenador també ha estat campió d’Espanya cadet i júnior, campió de la Copa i Lliga LEB Plata (2008) i va sumar un ascens a LEB Or (2009).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix