José Gálvez, expresident de la UE Cornellà, trenca el seu silenci

Segons l’exmandatari de l'entitat, Andrés Manzano, l’actual Director General del club, “va cobrar comissions amb xecs al portador de menys de 3.000 euros sense el meu coneixement”.

A la darrera assemblea de socis de la UE Cornellà, l’actual Director General, Andrés Manzano, va acusar l’anterior junta directiva, presidida per José Gálvez, d’una mala gestió econòmica. Manzano va explicar que no es va regularitzar l’IVA i l’Impost de Societats de les temporades 2009-10, 2010-11 i 2011-12. Com a conseqüència, segons va afirmar Manzano en la seva intervenció davant dels socis, el club haurà de pagar una sanció a Hisenda i el pagament dels seus interessos així com l’Impost de Societats. Com a resposta, l’expresident de la UE Cornellà i màxim responsable aleshores del club verd ha concedit una entrevista en exclusiva a La Premsa del Baix per parlar de tot el que es va dir a l’assemblea de socis així com de l’actualitat de l’entitat. Veure entrevista

A l’extensa entrevista, l’exmandatari cornellanenc afirma que durant la seva presidència “estàvem exempts, com el 95% de les entitats, de fer la declaració d’IVA i tot tipus d’impostos, ja que érem un club sense ànim de lucre”. A més explica que “l’actual vicepresident econòmic, José Antonio Cruz, era l’administrador sota la meva presidència i, per tant, havia de saber millor que jo si hi havia acumulació d’IVA. Ell era responsable dels comptes i balanços i per la qual cosa el que m’havia de notificar si s’havia de pagar o no” i afegeix que “durant tots els anys de president ni la Seguretat Social ni Hisenda van aixecar cap acta a diferència d’altres clubs. Potser la multa que diu l’actual junta directiva es refereix a l’IRPF o IVA que mai van pagar en factures de dubtosa procedència”.

Diners de Jordi Alba

També ha fet referència sobre els diners que va rebre la UE Cornellà pel traspàs de Jordi Alba a l’FC Barcelona:“Quan vaig deixar el club s’havia de cobrar 1.400.000 euros més l’IVA del traspàs de Jordi Alba al Barça. No entenc la forma de comptar d’aquesta nova junta directiva quan diu que vaig deixar un dèficit. Espero que quan marxin deixin l’entitat com la vaig deixar jo, sense deutes i amb superàvit”. I deixa ben clar que “el president Alejandro Talavera va mentir davant del jutge quan va afirmar que la gestió de l’operació de Jordi Alba va ser amb la directiva actual. El contracte amb el València FC es va signar el maig del 2007 quan jo era president”.

Presumptes irregularitats

D’altra banda, anuncia durant l’entrevista que “a Andrés Manzano se li va reclamar la suma de 33.362 euros sense justificar després d’una revisió de la comptabilitat en concepte de gestions que no havien estat encarregades o reconegudes per a la UE Cornellà, i que jo sàpiga no ha tornat” i afegeix que “em consta que es van fer xecs al portador per valor de menys de 3.000 euros, signats pel sr. Tomás Mas i el sr. José Antonio Cruz i rebuts per Andrés Manzano en concepte de comissions, a més del sou que tenia per al seu treball al club”. També manifesta que “és cert que algun directiu cobrava una compensació per despeses, però resulta que després em vaig assabentar que era més del doble. Em van dir que l’actual Director Esportiu els havia augmentat i no sé qui era aquest senyor per prendre aquestes decisions sense consultar-ho a la junta directiva”.

Futbol base i Balmón

Durant l’assemblea, el president de la UE Cornellà va manifestar que la nova junta directiva havia consolidat el futbol base. En resposta a això, José Gàlvez diu que “la consolidació del futbol base de l’entitat va ser fruit de l’esforç de molta gent, sense exigir res a canvi, i abans que apareguessin Alejandro Talavera i Andrés Manzano”.

D’altra banda, a l’entrevista també parla de l’actual alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i de la seva designació com a Soci d’Honor: “Antonio Balmón no ha fet mèrits per ser soci d’honor del club, ja que mai ha pagat el carnet i només va venir tres mitjos partits quan vaig ser president. No com ara que va sovint al camp. Espero que ara pagui les quotes”.

Eleccions i cap de premsa

A més, parla de les eleccions a la presidència que va perdre per un estret marge de vots: “En les passades eleccions hauríem d’esbrinar el paper d’algunes persones amb responsabilitat política a l’Ajuntament que amb el seu silenci s’hauria de qualificar amb una paraula jurídica que no diré”. I carrega contra el cap de premsa del club, Javier Merino, dient que “faria bé respectar a aquells que el van defensar de les persones que ara estan a la directiva i que van voler prohibir-li entrar al camp”.

Marçal Fontanals / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix