L’RCD Espanyol té un deute d’1.400.000 euros amb l’Ajuntament de Cornellà

L'entitat blanc-i-blava no ha pagat al consistori els impostos municipals (IBI i IAE) en els darrers anys.

És conegut per a tothom que la situació econòmica de l’RCD Espanyol és molt complicada, i que l’ha portat a no poder pagar en els darrers anys els impostos municipals dels ajuntaments de Cornellà i del Prat de Llobregat.

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, el deute real que té l’entitat blanc-i-blava amb l’Ajuntament de Cornellà és d’aproximadament 1.400.000 euros. Antonio Martínez Flor, Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de l’àrea de Política Territorial i Seguretat, així ho confirma iexplica que “s’ha posat en coneixement de la Diputació de Barcelona aquesta situació de no pagament perquè es pugui cobrar el deute, que és la via normal per gestionar això”. També afirma que és il·legal que “es pugui descomptar del deute que té el club amb el consistori del cost que representa obrir el camp de l’RCD Espanyol perquè es pugui jugar la Copa del Rei” desmentint d’aquesta manera informacions aparegudes on es deia que l’Ajuntament eixugaria part del deute dels tributs municipals impagats amb la cessió de la instal·lació esportiva a la UE Cornellà.

La UE Cornellà ho paga tot

En aquest sentit, Antonio Martínez Flor també ha volgut sortir al pas d’altres informacions publicades en mitjans de comunicació comarcals i nacionals on s’afirmava que l’Ajuntament de Cornellà compensaria l’RCE Espanyol amb 150.000 euros per la cessió del Power8 Stadium al club del Baix Llobregat per jugar la Copa del Rei.

Segons el Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de l’àrea de Política Territorial i Seguretat, aquestes informacions no s’ajusten a la realitat. Martínez Flor explica que el 28 de juny del 2002 “es va signar un contracte de compravenda d’una empresa que es deia El Revolt del Llobregat i l’RCD Espanyol. Aquest contracte té una clàusula, que és la dotzena, que diu el club blanc-i-blau es compromet a col·laborar econòmicament amb el futbol, bàsquet i voleibol femení de Cornellà mantenint la seva autonomia amb un import de 150.000 euros per temporada durant un període de 20 anys des de la inauguració de l’Estadi”. El regidor deixa molt clar que l’Ajuntament “ni entra ni surt, ja que és un compromís que té el club amb aquestes entitats esportives locals” i afegeix que “el consistori, que no administra aquesta quantitat, l’únic que fa és prendre nota quan es paga per saber si està complint o no amb la clàusula. Per tant és un deute que té amb la ciutat”. A més, afirma que, fins ara, “el club només ha pagat dues vegades (abans de la inauguració), una part a la UE Cornellà i l’altre al CB Cornellà.”

De moment, l’RCD Espanyol ha pagat tot el cost que va suposar que la UE Cornellà pogués jugar davant del Reial Madrid FC al Power8 Stadium. “I ara –explica Martínez Flor- s’han de reunir les dues parts, l’RCD Espanyol i UE Cornellà, per decidir les quantitats a pagar. Aquí cal dir que entre els dos decidiran la partida que sortirà del deute que té l’RCD Espanyol amb les entitats esportives locals, i l’altra el que haurà de pagar el club cornellanenc dels ingressos que ha tingut”. El cost d’obrir la primera anella ha estat d’uns 60.000 euros (amb totes les seves despeses), i cal afegir el cost d’obrir la segona. Mentre, el deute que té l’RCD Espanyol amb les entitats (futbol, bàsquet i voleibol femení) tots els anys que no ha pogut pagar és d’uns 600.000 euros.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix