El Consell Esportiu del Baix Llobregat rep 18.000 euros de L’Obra Social ‘La Caixa’

Aquesta ajuda permet atendre el cost de la quota d ́inscripció d ́infants i joves al Pla Català d ́Esport a l ́Escola, i al nou pla d ́ajuda del programa de Jocs Escolars (JJEE) així com oferir una formació de qualitat per als dinamitzadors de joc de la competició Juga Verd Play.

L’Obra Social ‘La Caixa’ i el Consell Esportiu del Baix Llobregat, representats per Nela Ortiz, directora de l ́Àrea de Negoci de 'La Caixa' a Viladecans, Gavà i Castelldefels, i Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, han fet pública la col·laboració per a garantir la continuïtat de la tasca social que es coordina des del Consell per afavorir l’accessibilitat a la pràctica esportiva dels infants i joves amb dificultats socioeconòmiques de la comarca.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat té com a objectiu principal el foment, la promoció i l’organització de l’activitat física i esportiva en el seu àmbit territorial, és a dir, la comarca del Baix Llobregat.

Un dels seus objectius prioritaris és l’educació en valors dels nens i nenes que participen en els seus principals programes: els Jocs Esportius Escolars de Catalunya amb gairebé 13.000 esportistes i 275 entitats i centres educatius participants i el Pla Català d’Esport a l’Escola amb un total de 122 centres educatius participants.

L’esport ben entès, allunyat dels criteris excessivament competitius, és una eina de transmissió de valors formatius i pedagògics que no podem desaprofitar. L’esport ens permet inculcar en els nostres infants i joves aspectes positius com la responsabilitat, el compromís, el respecte, l’acceptació de les normes, la tolerància, la cooperació, el treball en equip i la comprensió.

Per tant, a través dels programes de Jocs Esportius Escolars i el Pla Català d’Esport Escola, el Consell Esportiu pretén:

- Fomentar la pràctica esportiva entre tots els nens, nenes i joves de la comarca en horari no lectiu des d’un vessant educatiu i recreatiu.

- Oferir una alternativa d’ocupació del temps lliure saludable als nens, nenes i joves.

- Fomentar la cohesió social i la interrelació entre els participants aprofitant l’esport com transmissor de principis de tolerància, respecte, col·laboració, diàleg i responsabilitat.

Per tal d’ afavorir l’accessibilitat a la pràctica esportiva dels infants i joves amb majors dificultats socioeconòmiques de la comarca el Consell Esportiu del Baix Llobregat ha establert per al curs 2014-15 tres línies d’ajut:

1. Per una banda, el fons de contingència social de 20.000 € per tal d’atendre el cost de la quota d’inscripció d’aquells infants i joves del Pla Català d’Esport a l’Escola que més ho necessitin, prèvia sol·licitud i valoració del professor d’Educació física i del Consell Esportiu.

2. Per una altra, el nou pla d’ajuda del programa de JJEE, que contempla la subvenció del 50% de la quota d’inscripció a aquells esportistes amb majors dificultats socioeconòmiques. El Consell Esportiu destinarà el 0,5 € de cada inscripció dels esportistes d’aquest programa a aquest nou pla d’ajuda per tal de garantir la seva viabilitat.

3. Per últim, els passats 19 i 20 es va celebrar la I Formació extraordinària per als dinamitzadors de joc, jornada formativa totalment gratuïta adreçada a tot el col·lectiu arbitral de la comarca que va aplegar a més de 120 dinamitzadors de joc, una de les figures claus del programa Juga Verd Play. En el programa d’aquesta formació estava dissenyat classes teòriques, activitats lúdicoesportives i una xerrada magistral. A més, s’incloïen la pernocta i manutenció de tots els participants.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix