La Unió Esportiva Cornellà veta a La premsa del Baix

El club denega a la nostra publicació les dues acreditacions sol·licitades per cobrir informativament la Copa del Rei per als nostres lectors.

La Unió Esportiva Cornellà, mitjançant un e-mail que va enviar ahir dimarts a la tarda a la nostra redacció, comunicava al seu cap d’esports, Marçal Fontanals, que “desestimava la sol·licitud” que va realitzar el 25 d’octubre passat demanant dues acreditacions per cobrir informativament el partit d’anada de setzens de final de la Copa del Rei que ha d’enfrontar en el Power8 Stadium del RCD Espanyol la UE Cornellà i el Reial Madrid CF. Segons argumenta el club, a través d’Àlex Bretones (marketing i comunicació), ha estat “per a l’interès mostrat per a tots els mitjans de comunicació i que no permetia donar cabuda a tots ells per motius logístics”. Posteriorment, Javier Merino, cap de premsa i speaker del club, va confirmar el comunicat emès a la direcció del nostre mitjà.

Des de La Premsa del Baix volen fer arribar a tots els nostres lectors –tant de la web com de la publicació en paper- el nostre desacord per l’actitud incoherent i sense cap rigor del club presidit per Alejandro Talavera i del seu departament de premsa que ens ha exclòs de la possibilitat d’informar sobre aquest esdeveniment esportiu que se celebra a la nostra comarca.

La Premsa del Baix som dels pocs mitjans de comunicació comarcals, catalans i nacionals que en els darrers anys ha informat setmanalment dels esdeveniments més rellevants de l’actualitat de la UE Cornellà tant en la seva publicació digital diària com la mensual en paper. Fins i tot van cobrir les tres eliminatòries de la Copa del Rei (Real Jaén, Zamora i Leioa). A més, recentment, Javier Merino ens va fer arribar dues notícies (presentació del futbol base i de l’assemblea de socis) mostrant un gran interès que es publiqués com així es va fer. És per això, que no s’entén el criteri que ha seguit l’entitat esportiva per denegar-nos dues acreditacions per cobrir extensament la Copa del Rei i donar la millor informació als nostres lectors.

D’altra banda, cal recordar a la UE Cornellà que el Power8 Stadium té un aforament de més de 40.000 espectadors i una zona de premsa amb una gran capacitat per habilitar totes les sol·licituds de premsa (així ho fa l’RCD Espanyol). De fet, en grans esdeveniments com la inauguració del camp el 2009 o el partit de la selecció absoluta catalana que es van celebrar en la instal·lació esportiva la zona de premsa no es va omplir, ni en partits de Lliga de l’RCD Espanyol quan visita l’FC Barcelona i el Reial Madrid CF.

Desinformació

Javier Merino no ha actuat ni actua com a un cap de premsa -no aplica un mateix criteri amb tots els mitjans de comunicació-. Amb La Premsa del Baix manté i ha mantigut una sistemàtica desinformació dels actes que s’han organitzat amb motiu de la Copa del Rei. Des de no convocar-nos per al seguiment del sorteig de la Copa del Rei al Nou Estadi Municipal, no contestar les trucades telefòniques, fins a no convocar-nos a la roda de premsa prèvia al partit d’avui dimecres que es va celebrar a la sala de premsa del Power8 Stadium. A més, vol condicionar els continguts de la nostra publicació.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hemos sido vetados. Sí, sí. Vetados

Quiero comenzar estas breves líneas con una extensiva disculpa a nuestros lectores, y a todos los seguidores, jugadores, entrenadores, socios y aficionados de los dos clubes que esta noche, a buen seguro, ambos equipos nos ofrecerán un espectáculo deportivo como nunca se ha visto en nuestra ciudad. Estas disculpas arropan la imposibilidad de dar cobertura informativa a un evento tan deseado como inesperado y que para nosotros hubiera sido especial por ser hijos de esta localidad baixllobregatina.

Me produce tristeza e incomprensión, que un pequeño grupo directivo convierta una entidad deportiva local financiada en parte con dinero público en su cortijo particular.

Pienso que en este encuentro, los jugadores de la UE Cornellà van a estar más a la altura de los acontecimientos que sus directivos. No lo pienso, lo afirmo.


Mariano Martínez

Director de La Premsa del Baix

 

Marçal Fontanals / Foto: RCD Espanyol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix