El Baix escull el nou president de la Federació Catalana de Futbol

Joan Soteras, Juanjo Isern, Pep Palacios i Àlex Talavera esperen ser els més votats avui pels clubs en aquests comicis

La Federació Catalana de Futbol (FCF) celebra avui diumenge les seves primeres eleccions en onze anys amb quatre candidats que van passar el tall dels avals, Joan Soteras (783 avals), Àlex Talavera (594), Juanjo Isern (583) i Pep Palacios (202), que ara esperen ser els més votats pels clubs en aquests comicis.

candidats prsi fcf

Les seus federatives obriran portes a les 09.30 hores i els clubs podran exercir el seu dret a vot a partir de les 10.00 hores i fins a les 19.00 hores, moment a partir del qual es procedirà al recompte de vots. Un total de 1.220 clubs estan cridats a les urnes per poder elegir el màxim dirigent del futbol català. Els col·legis electorals previstos són els següents:

Captura de pantalla 2022 05 21 a las 12.54.54

Propostes

El president dels últims quatre anys, Joan Soteras, s'enfronta per primera vegada a unes eleccions després que el 2018 fos investit com a president en ser l'únic candidat que va aconseguir els avals necessaris, el mateix que va succeir el 2016 amb Andreu Subies, qui es va imposar a Jaume Llauradó en les últimes eleccions de la FCF, celebrades el 2011. Soteras, que va ser president del Sabadell, tindrà com a rivals d'altres presidents i expresidents de clubs. Talavera ho va ser del Cornellà, Isern de l'Europa i Palacios ho és de l'Atlètic Sant Just. A més, Isern va ser vicepresident de la FCF amb Jordi Roche, amb Andreu Subies i amb el mateix Soteras, sota el mandat del qual va dimitir.

La campanya electoral ha estat plena d'acusacions creuades entre els candidats, però alguns d'ells comparteixen propostes. Per exemple, Talavera, Isern i Palacios prometen lluitar perquè Catalunya tingui un segon grup en la Tercera RFEF, cosa que Soteras descarta amb l'argument que ja ho va demanar i la Reial Federació Espanyola de Futbol li va explicar que no era possible. També hi ha consens entre els rivals de Soteras en la necessitat de treure l'FCF dels jutjats després que hi hagi hagut diversos conflictes en els últims temps.

Les línies principals del programa electoral de Soteras, de 74 anys, són la creació d'un nou sistema de competició per al futbol amateur i el futbol base basat en el model anglès i que preval els ascensos respecte als descensos, i l'inici del diàleg amb l'RFEF per a la creació d'una ciutat esportiva per a l'FCF.

Per la seva banda, Àlex Talavera, de 40 anys, vol descentralitzar l'FCF creant una federació de federacions, vol mantenir l’assignació al president però reduint fins als 60.000 euros anuals nets el sou del president -la meitat del que fins ara cobrava Soteras- i donar-li valor a la Copa Catalunya creant un sistema de competició semblant a la copa anglesa en el qual puguin participar els equips de totes les divisions.

Juanjo Isern, de 64 anys, advoca per demanar l'oficialitat de la selecció catalana de futbol i que el tema s'incorpori a la taula de diàleg del govern català amb l'espanyol, promet no cobrar ni un sol euro per exercir el càrrec de president i treballa per signar grans patrocinis que aportin diners a l'FCF (té un acord amb PIMEC).

A més, Pep Palacios, de 59 anys, també està a favor de disminució l’assignació econòmica al president de l’FCF i vol crear una oficina destinada als clubs amb un sol equip, acabar amb la violència al futbol català i donar-los poder als clubs perquè, segons ell, perdin la por davant els governants de l'FCF.

Redacció / Fotos: Arxiu-FCF

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix