El Baix Llobregat, protagonista a la 96a “Volta” Ciclista a Catalunya

La prova recorrerà diversos municipis de la nostra comarca les darreres dues etapes.

El Palau de la Generalitat va acollir la presentació oficial de la 96a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que tindrà sortida el proper dia 21 a Calella i finalitzarà el 27 a la muntanya de Montjuïc de Barcelona. 25 equips i 192 corredors participaran enguany en aquesta veterana cursa, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que transcorre en bona part per la demarcació de Barcelona. 

El recorregut

La cursa arrencarà el proper dilluns des de Calella i continuarà cap a terres gironines tot visitant Olot en la prèvia a les dues jornades dels Pirineus. Divendres la cursa travessarà el territori de nord a sud per aterrar a Valls, mentre que la jornada de dissabte visitarà Vilanova i La Geltrú, on es preveu un critèrium de cadets just abans de l´arribada del pilot professional. En el recorregut destaquen les dues metes en alt, a La Molina i Port Ainè, i l´arribada clàssica al circuit barceloní de Montjuïc, coincidint a més amb la inauguració d´ una placa en record a Miquel Poblet. 

Serà a la sisena etapa on el Baix Llobregat tindrà un especial protagonisme. Sant Joan Despí acollirà la sortida d’una etapa que tindrà un recorregut total de 197,2 quilòmetres amb arribada a Vilanova i la Geltrú. A més, recorrerà diversos municipis del Baix Llobregat  (Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà, Castelldefels). A més, a la setena etapa (136,4 km)  els ciclistes també trepitjaran la nostra comarca (El Prat, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, La Palma de Cervelló, Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues).

Cartell de luxe

La participació serà d´autèntic luxe amb Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana i Joaquim Rodríguez com grans figures d´ un cartel que també inclou el vigent guanyador, Richie Porte, més Tejay Van Garderen, Fabio Aru, Daniel Martin, Tom Dumolin, Domenico Pozzovivo i Rigoberto Uran. La nòmina de catalans està encaçalada per l´ esmentat Joaquim Rodríguez però cal sumar-li Marc Soler, Alberto Losada, Eduard Prades, Jordi Simon i David De la Cruz. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix