El presumpte ús irregular de instal·lacions municipals arriba al Ple

Cornellà en Comú-Crida per Cornellà va preguntar a l’actual equip de govern (PSC) sobre la relació existent entre consistori i les empreses privades que utilitzen les infraestructures esportives amb ànim de lucre i amb la complicitat de diversos clubs de la ciutat. 

En el passat Ple municipal, el grup municipal de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà va sorprendre a tothom en formular una pregunta a l’actual equip de govern socialista encapçalat pel seu alcalde Antoni Balmón. I és que l’oposició està molt interessada a saber el grau de coneixement que té Balmón i els seus regidors sobre la utilització de les instal·lacions esportives municipals i quin tipus de relació té el consistori amb les empreses privades que actualment les utilitzen amb ànim de lucre en el cas de Cornellà una en concret.

Així, el portaveu de CeC-CpC, Vidal Aragonés, reconeix a La Premsa del Baix que és coneixedor des de fa un temps que a la ciutat s’estaria “desenvolupant un gran negoci per part una empresa privada amb jugadors procedents de l’estranger i, a més, la mateixa empresa també organitzaria diverses activitats paral·leles a les instal·lacions municipals amb el vistiplau dels clubs implicats” com al Municipal del CD Fontsanta-Fatjó, Nou Estadi Municipal de la UE Cornellà o Pavelló Municipal del Basket Almeda. 

Aragonés, es va referir durant el Ple a què “diversos mitjans de comunicació esportius així com una part de la societat civil vinculada a l’esport de base han denunciat la proliferació d’empreses que porten a nens a residir a la nostra ciutat per tal de jugar a futbol”. Així, el portaveu va formular la següent pregunta a l’equip de govern: “Hi ha cap tipus de conveni, acord o negoci jurídic pel qual l’Ajuntament permeti que es pugui utilitzar per empreses privades amb ànim de lucre instal·lacions esportives municipals per activitats amb aquests nens?”. Cal destacar que l’empresa que opera a Cornellà de Llobregat també ho fa en altres municipis veïns.   

El regidor considera que “el que està succeint és un secret a veus. Veïns han descobert que tenen en el seu veïnat pisos amb 10 i 12 nens de Corea del Sud i això els preocupa. Molts d’aquests nens vénen a jugar a la nostra ciutat amb la promesa que jugaran amb o contra el Barça i els seus pares paguen grans quantitats de diners. Una pràctica que ja s’està realitzant des de fa uns anys i que s’està estenent a altres localitats catalanes”. A més, Aragonés considera que “és una vergonya que es pugui utilitzar l’esport per explotar d’infants, que es jugui amb els sentiments de famílies per guanyar diners i que s’utilitzi les instal·lacions municipals per fer negoci”. A més, és molt crític amb l’actual equip de govern que “aposta per un model de ciutat concret, que no és altre que tot el que aporta diners es vegi bé i que no importa la resta” i afegeix que “els clubs locals entren en aquest joc per defensar la seva economia amb la situació de crisi que vivim, quan en realitat els que fan negoci són aquestes empreses i d’això s’aprofiten. Estem buidant de contingut la raó de ser d’una entitat esportiva, i ens trobem ara que anem a una realitat molt diferent de negoci i lucre.”

El grup municipal de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà ha anunciat que anirà fins al final en aquesta qüestió, ja que està creant una gran alarma social a la ciutat:“s’està fent un frau de llei perquè el que importa és el negoci i no l’esport. És per això que demanarem tota la documentació al consistori municipal. Esperem una resposta que sigui clara.” 

Opció a una filiació

La Premsa del Baix també ha pogut saber a través de persones vinculades a la UE Cornellà i al consistori municipal, que precisament aquest club podria estar negociant amb la UD Fontsanta-Fatjó un acord de vinculació o filiació que deixaria l’entitat groga sota ‘el control’ del club verd. Actualment, al camp municipal del barri de la Fontsanta-Fatjó, a més dels diferents equips de l’entitat, també és utilitzat per la Federació Catalana de Futbol o equips formats per estrangers gestionats presumptament per l’empresa privada que opera a la ciutat.  

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

 

 

     

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix