ACCEDE presenta el documental “Juguem per Àfrica”

Va coincidir amb el cinquè aniversari de l’entitat i es va presentar també el nou projecte de l’ONG “Apadrinaments a l’escola Adengur”.

L’Espai Maragall va ser l’escenari de l’acte de presentació del documental “Juguem per Àfrica” realitzat per la productora social audiovisual Crearsa. En el darrer viatge que l’entitat va fer a Woldiya integrants de la productora també van enregistrar imatges que han complementat aquelles que van gravar durant la visita de Keren Engida a Gavà. En el documental es poden veure les diferències nord-sud.

Es tracta de posar un petit gra de sorra que, al mateix temps ha de servir per a prendre consciència i educar en valors, tant als nostres jugadors i jugadores com a la resta de joves gavanencs. Aquest va ser precisament un dels objectius d’ACCEDE, l’Associació Catalana per la Cooperació, l’Esport, el Desenvolupament i l’Educació. 

El director de Crearsa, Chus López va explicar que “des de Creasa vam plantejar la nostra col·laboració amb ACCEDE des de la nostra resposabilitat social audiovisual. Hem tingut tota la confiança de la Direcció de l’ONG per a treballar amb llibertat creativa. El documental recull un viatge d'anada i tornada del KEREN Woldya-Gavà-Woldya on s'aprecia l’experiència de persones que treballen per a persones i les diferències vitals nord-sud.”

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez va destacar l’esperit de treball i la solidaritat d’ACCEDE que “no tanca als ulls a la realitat i les necessitats existents arreu del món, un fet no sempre fàcil”. Així mateix, Sánchez va mostrar la seva satisfacció pel fet que “sou una entitat de Gavà, formada per gent de la ciutat, famílies, nens i nenes que aposteu per l’educació en valors. Perquè l’esport és molt més que la pràctica saludable és sobretot educació en valors i formació integral dels nens i les nenes”. L’alcaldessa va manifestar la seva satisfacció “per una entitat i un projecte que he vist néixer i creixa i el qual heu anat afegint nous programes al projecte inicial.”

Apadrinament

Un dels pròxims projectes és el programa d’apadrinaments a l’escola Adengur. Xavier Esteban, president d’ACCEDE va fer una crida als presents a l’acte dient que "ara us necessitem a tots perquè els nens/es d’Etiòpia puguin dedicar-se a estudiar i puguin gaudir de l'esport que tant estimem. A més aconseguirem que tinguin una educació de qualitat i en valors i un àpat més al dia. Només per 3€ al mes, el cost de 2 cafès, podeu apadrinar a un nen/a". Els diners aniran íntegrament a la família, sempre que el nen o nena continuí fora del mercat laboral i vagi a l’escola. A més, ha de tenir un expedient acadèmic que demostri el seu interès i la família que l’apadrini rebrà un informe anual sobre l’evolució del nen o nena.

Redacció / Foto: ACCEDE (Pepa Álvarez)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix