Els germans Gasol guanyen el Premi Princesa d’Astúries dels Esports

El jurat ha destacat que els dos jugadors de bàsquet santboians a més “d’extraordinaris esportistes" han conjuminat "els majors èxits amb una exemplar labor social".

El jurat del Premi Princesa d’Astúries dels Esports ha decidit concedir el prestigiós guardó d’enguany als germans Pau y Marc Gasol després de la votació realitzada ahir a Oviedo on els santboians es van imposar al triatleta Javier Gómez Noya. El jurat ha destacat que els dos germans a més “d’extraordinaris esportistes" han conjuminat "els majors èxits amb una exemplar labor social". Paral·lelament als grans triomfs amb la selecció espanyola van protagonitzar una imatge històrica en la qual per primera vegada en l’NBA dos germans van realitzar el salt inicial del partit All Star 2015. Per al jurat, aquesta imatge representa "que han aconseguit el zenit en la lliga de bàsquet més competitiva del món.”

Segons assegura Marc Gasol “rebre el Premi Princesa d'Astúries té, per a qualsevol guardonat, però principalment per a un esportista, un valor incalculable, perquè amb absoluta independència dels assoliments esportius que has aconseguit, aquest reconeixement considera explícitament els valors humanístics sobre els quals fonamentes la teva trajectòria professional. Rebre-ho, a més, conjuntament amb el teu germà et satisfà d'absoluta felicitat, atès que el significat de la distinció honra també a totes aquelles persones que han estat al nostre al voltant al llarg de tota la nostra etapa formativa per construir aquests valors professionals i personals”.

Els germans Gasol, que ja van guanyar aquest guardó en 2006 com a integrants de la selecció espanyola, són campions del món, dues vegades d'Europa i doble plata olímpica. Pau i Marc Gasol militen al Chicago Bulls i Memphis Grizzlies respectivament. Els finalistes van ser la nedadora Mireia Belmonte, el surfista Kelly Slater, el corredor de rallies Sébastien Loeb, el triatleta Javier Gómez Noya i el patinador Javier Fernández.

Els guardons seran lliurats a la tardor a Oviedo en un solemne acte presidit pels reis d’Espanya.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
175

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix