El V Cros Popular contra la pobresa energètica escalfa motors

Se celebrarà aquest dissabte 20 de maig on la cursa transformarà cada caloria cremada dels participants en kWh de consum elèctric.

Per cinquè any consecutiu, el Parc Esportiu Llobregat organitza una nova edició del Cros Popular, una cita esportiva oberta a la ciutadania i que es convoca en el marc de la Festa Major de la ciutat, el Corpus 2015. Enguany pren un caire solidari en la lluita contra la pobresa energètica, ja que es transformarà cada caloria cremada en kWh de consum elèctric i de gas de famílies que es troben en aquesta situació límit de pobresa energètica. El recorregut és de 7 km per la llera del riu Llobregat i poden participar tant corredors experimentats com públic familiar en dues modalitats, corrent o caminant.

Els organitzadors esperen la participació d’unes 800 persones, xifra que permetria reduir en un 20% el cost de les factures de 50 famílies del municipi. Aquells que facin la cursa corrent contribuiran amb 100kWh, les persones que la fan caminant aporten 50 kWh. El Cros es desenvolupa en un ambient festiu. Per aquest motiu es crida a tots els participants a participar després de la cursa en un taller de zumba afegint 50 kWh més per cada inscrit.

Les famílies amb nens petits poden participar en el Cros deixant als nens i nenes a la ludoteca infantil. Amb aquest gest s’hi sumaran 50 kWh més. Al final de la jornada es quantificaran els kWh aportats i l’Ajuntament de Cornellà els transformarà en mesures de prevenció contra la pobresa energètica.

L’ús de les xarxes socials

Amb la voluntat de sumar molts kWh es posen en marxa diferents iniciatives. Per cada tweet o foto a l’instagram amb el hashtag #crossENERGIA s’aportaran 50 kWh i, si a més, s’hi penja un consell d’estalvi energètic a la llar, s’estaran aportant 50 kWh.

A més s’ha obert un concurs fotogràfic a Instagram coincidint amb la celebració del Cross Popular. Qui vulgui participar s’ha de fer soci del perfil @parcesportiu a Instagram i etiquetar les fotos amb l’hashtag #crossEnergia. El guanyador del concurs serà guardonat amb un PlanB!Multiexperiències per a una o dues persones.

El Cros Popular és una cursa solidària que va néixer l’any 2011 i que ha anat afegint adeptes edició rere edició. El concepte Run for charity és una forma provada i efectiva per a comprometre als ciutadans sobre una problemàtica o prioritat social, així com contribuir a millorar la situació que la causa. Enguany toca “Corre o camina contra la pobresa energètica!”.

Redacció / Foto: PELL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
175

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix