Nova Eina Digital de Gestió Energètica per al Baix Llobregat

Donarà suport als ajuntaments de la comarca, amb l'objectiu de facilitar la transició energètica i promoure les energies renovables sobretot als Polígons d'Activitat Econòmica (PAE)

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, mitjançant l'Oficina Comarcal de Transició Energètica, ha adquirit una innovadora eina digital de gestió energètica per donar suport als ajuntaments de la comarca, amb l'objectiu de facilitar la transició energètica i promoure les energies renovables sobretot als Polígons d'Activitat Econòmica (PAE).

La iniciativa s'emmarca dins la primera fase de les oficines comarcals de transició energètica, subvencionada per l'Institut Català de l'Energia, que va finalitzar el 22 de juliol de 2024. Aquesta fase tindrà continuïtat durant un any més. Els objectius principals són, d'una banda, col·laborar en la planificació, disseny i implantació de les energies renovables a Catalunya, seguint el Pla Territorial per a la Implantació de les Instal·lacions d'Energies Renovables (PLATER). I de l’altra, prioritzar un model de generació renovable distribuïda i participada, impulsant projectes d'iniciativa local.

Funcionalitats de l'Eina Digital

L'eina digital de gestió energètica que es posa a disposició dels municipis permetrà:

 

  • Gestió eficient d'autoconsums: Treballar amb projectes d'autoconsum individuals i compartits, així com amb comunitats energètiques, utilitzant dades reals de consum per optimitzar l'ús de l'energia.
 
  • Reducció d'excedents: Establir el coeficient de repartició òptim per maximitzar l'aprofitament de l'energia i reduir els excedents.
 
  • Impuls de projectes locals: Facilitar la generació d'energia local a partir de fonts renovables, afavorint la transició energètica de la comarca.
 

Serveis per als Ajuntaments i Empreses

L'Oficina Comarcal de Transició energètica ofereix amb aquesta eina serveis als 30 ajuntaments, petites i mitjanes empreses, i la ciutadania del Baix Llobregat, per:

  • Dimensionament d'autoconsum fotovoltaic: Estudis d'optimització per a autoconsum individual en àmbits residencials i industrials.
 
  • Creació de comunitats d'energia: Dimensionament d'autoconsum col·lectiu fotovoltaic i generació d'informes d'optimització.
 
  • Gestió de comunitats energètiques: Agrupació de consumidors per projectes comunitaris, càlcul de coeficients i generació d'informes globals.
 

Impacte i Beneficis

La incorporació d'aquesta eina permetrà una presa de decisions informada sobre els impactes econòmics, socials i mediambientals de les actuacions energètiques. Això facilitarà la transició energètica i l'apoderament de la ciutadania en la seva relació amb l'energia.

Aquest nou sistema energètic renovable busca aprofitar al màxim les superfícies disponibles per a la captació d'energia, i aquesta eina digital de gestió energètica serà clau per portar a terme aquestes accions de manera eficient al Baix Llobregat, establint un referent a nivell comarcal per impulsar la transició energètica a la comarca.

Redacció / Fotos: CCBLL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1652
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
608

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix