Detingut un cornellanenc per sostreure cablejat de coure de l’AVE

És de nacionalitat romanesa i forma part d’un grup de quatre homes que van robar 2.100 quilos al terme municipal de Barberà de Conca.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de les Borges Blanques van detenir quatre homes, entre 21 i 44 anys d’edat, de nacionalitat romanesa, dos d’ells veïns d’Hospitalet de Llobregat, un  amb domicili a Cornellà de Llobregat i el darrer amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Els fets es remunten a la matinada del 3 de novembre quan ens van alertar que un vehicle i una furgoneta circulaven per l’AP-2 a una velocitat molt reduïda i amb clar excés de pes. Immediatament, els mossos van muntar un dispositiu policial amb diferents controls per l’AP-2 per localitzar els dos vehicles.

Minuts més tard, la furgoneta, que anava ocupada per quatre persones, va ser aturada al punt quilomètric 196, al terme municipal de Barberà de la Conca. Poc després, es va localitzar l’altre vehicle abandonat a l’àrea de descans de Barberà de la Conca. A l’interior de la furgoneta es van localitzar 250 metres de coure pelat, enrotllat en bobines, amb un pes de 2.100 quilograms dels quals, els ocupants, no varen poder  acreditar la seva procedència.

Per aquest motiu, i amb els diferents indicis incriminatoris, els mossos van detenir els quatre ocupants de la furgoneta com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Gestions posteriors amb ADIF van permetre relacionar el coure comissat  amb la comissió d’un furt  de cablejat de l’AVE el passat 31 d’octubre a Vinaixa (Garrigues). Aquesta sostracció suposa un greu risc per a la seguretat de la línia Ferroviària, ja que aquest fet pot ocasionar un descarrilament dels combois del tren. El valor dels danys, els objectes sostrets i els costos de reparació del tram malmès, es calculen en uns 39.000 euros aproximadament.

Els detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció núm.1 de Valls i el jutge va decretar per tots quatre la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix