La Guàrdia Civil intervé a Martorell 1.300.000 euros ocults en una furgoneta

La major part dels diners estava distribuïda en 19.860 bitllets de cinquanta euros i en altres 14.922 de vint euros.

La Guàrdia Civil va detenir un ciutadà colombià que transportava en el doble fons de la seva furgoneta un total d'1.299.150 euros -el moviment dels quals no havia estat declarat-. La detenció es va produir en un control de verificació fiscal en el peatge de Martorell de l'autopista AP-7.

Els agents van realitzar una inspecció rutinària de la furgoneta, descobrint que aquesta comptava amb dispositiu mecànic que, en activar-ho, deixava en evidència dos dobles fons situats en el sòl del vehicle. En un d'aquests espais ocults -al que s'accedia per una trapa dissimulada sota el seient davanter dret-, els guàrdies civils van descobrir diverses bosses de plàstic que contenien feixos de bitllets de diferent valor, la majoria de 50 i de 20 euros. Els diners descoberts si distribuïa en 19.860 bitllets de cinquanta euros, 14.922 de vint, 229 de deu, 264 de cinc i 31 bitllets de cent euros.

La Guàrdia Civil va fer acta per la comissió d'una infracció administrativa a la Llei 10/2010, de prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, que va ser remesa al Servei Executiu de la Comissió de Prevenció de Capitals i Infraccions Monetàries. Al ciutadà colombià –d'acord a la normativa- li van ser retornats, del total dels diners intervinguts, 1.000 euros en concepte de mínima supervivència.

La legislació espanyola disposa l'obligació de declarar moviments de capital en metàl·lic a partir de 10.000 euros quan es pretengui viatjar fora del país i de 100.000 euros d'ara endavant quan aquest moviment tingui lloc dins d'Espanya, per qualsevol mitjà de transport.

Redacció / Foto: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix