Desmantellada una organització que robava en comerços i empreses

Utilitzaven una llança tèrmica per tal d'obrir les caixes fortes i quantitat de diners sostrets ascendeix a més de 50.000 euros.

Agents de la Policia de la Generalitat –Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir a Masquefa i Martorell quatre homes amb edats compreses entre els 20 i els 30 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Masquefa i Barcelona, com a presumptes autors de vuit robatoris amb força en establiments comercials. Els detinguts empraven una llança tèrmica per tal d'obrir les caixes fortes.

La investigació es va iniciar a principis de juny en tenir coneixement que s'havien perpetrat vuit robatoris amb força en empreses i botigues de la zona del Barcelonès, Baix Llobregat, Baix Penedès i Baix Camp. Ja des d'un primer moment els investigadors van tenir indicis que es podria tractar d'una organització criminal especialitzada en aquest tipus de delictes.

Aquesta organització tenia una estructura jerarquitzada, ja que cada membre portava a terme unes tasques molt definides. Normalment els robatoris els duien a terme entre tres i quatre persones i tots ells tenien coneixement de les tasques a realitzar i de la utilització de les eines necessàries. Un d'ells s'encarregava de localitzar i estudiar els establiments comercials per tal de poder arribar fins a la caixa forta al més aviat possible. Els altres membres de l’organització es repartien les tasques en el moment del robatori: vigilància abans i durant el robatori, inutilització d'alarmes i sistemes de vídeo - vigilància, utilització d'inhibidors de freqüència i forçament de la caixa forta.

El grau d'especialització d'aquesta organització era molt elevat, ja que feien servir llances tèrmiques per obrir les caixes fortes. Aquesta eina funciona amb una barreja d'oxigen i acetilè que facilita l’oxidació del metall i permet fondre la caixa forta. En cas de no poder dur a terme aquesta acció in situ, no dubtaven en emportar-se la caixa forta a casa del líder de la banda.

Per tal d'accedir als establiments que prèviament havien estudiat, els delinqüents forçaven les portes d'accés o les finestres. En total els detinguts van cometre vuit robatoris i van sostreure més de 50.000 euros, a banda dels danys ocasionats.

Amb tota la informació recopilada i els autors plenament identificats, els Mossos d'Esquadra van detenir-los el passat 25 de setembre. En les entrades i escorcolls dels pisos dels detinguts, els agents van localitzar una gran quantitat d'eines i tres bombones de butà que eren utilitzades per perpetrar els robatoris especialitzats.

A hores d'ara la investigació continua oberta i no es descarta que puguin estar relacionats amb més fets delictius. Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix