Presó per a dos integrants d'un grup dedicat a robar en botigues de telefonia mòbil

Operaven a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el valor aproximat dels mòbils sostrets és de 68.000 euros.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació de les comissaries de Gavà i Sant Martí (Barcelona) han detingut dos homes de 23 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Sant Adrià del Besòs, com a presumptes autors de tretze robatoris amb força a establiments comercials i pertinença a grup criminal. Els detinguts són els caps d’un grup criminal molt actiu que actuava a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Fruit de la investigació policial, els Mossos d’Esquadra han identificat la resta de membres de la banda, sobre el quals s’han emès diverses ordres de recerca i captura.

Robatori a Gavà

La investigació es va iniciar el passat 6 de maig després d’un robatori amb força a un establiment de telefonia mòbil a la localitat de Gavà, motiu pel qual agents de la unitat d’investigació de Gavà i Sant Martí van iniciar un operatiu destinat a la detenció dels autors. Es va donar la circumstància que durant els darrers mesos s’estaven produint diversos robatoris a aquest tipus d’establiment, i concretament els objectius d’aquest grup de lladres eren botigues de dues importants empreses de telefonia mòbil.

El modus operandi dels autors era sempre el mateix. Actuaven de matinada i estacionaven un o dos vehicles davant el seu objectiu, i amb una rapidesa sorprenent, aconseguien tallar la persiana dels aparadors, i després de trencar aquesta amb un mall accedien al seu interior. Un cop dins, sostreien tot el material electrònic que hi havia a la botiga, preferentment aparells de telefonia, i marxaven del lloc en pocs minuts a gran velocitat i posant en perill a la resta d’usuaris de la via.

També a Sant Boi i Castelldefels

En alguna ocasió, el soroll que provocaven havia arribat a despertar els veïns, algun dels quals fins i tot havia gravat el robatori amb el seu telèfon mòbil. Els robatoris amb força a establiments es van produir a les localitats de Barcelona, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Mollet, Igualada, Badalona i Premià de Mar.

La investigació, que ha durat un mes i mig, ha permès acreditar l’alta activitat delictiva del grup. Els dos detinguts ja han ingressat a presó. La inculpació de grup criminal queda prou contrastada amb l’existència de reunions prèvies, repartiment específic i especialització de funcions de cada membre, amb l’única intenció d’obtenir un lucre econòmic d’aquesta activitat delictiva.

Els sis joves, els quals acumulen 106 antecedents policials, es van fer amb un botí de telèfons mòbils amb un valor aproximat de 68.000 euros.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix