Detingut un grup especialitzat a robar a l'interior de vehicles en àrees de servei

Els tres membres eren veïns del Prat de Llobregat i autors presumptament de 32 delictes contra el patrimoni.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) adscrita a la Divisió de Transports van detenir a l’àrea de servei Porta de Barcelona situada a l’autopista AP-7 terme municipal de Castellbisbal (Vallès Occidental ), tres homes de 34, 31 i 24 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), com a presumptes autors de 32 delictes contra el patrimoni.

La UOM, unitat encarregada de vetllar  per la prevenció, investigació i resolució d’aquells delictes comesos a les vies de comunicació, principalment a les autopistes, havia detectat en els últims sis mesos la presència d’un grup delinqüencial que, de manera reiterada i continua cometia robatoris a interior de vehicle i robatoris amb violència i intimidació en diferents àrees de servei i descans de l’AP-7.

Els investigadors van poder determinar que els autors d’aquests robatoris sempre actuaven igual: accedien a les àrees de servei de l’autopista AP-7 de l’entorn metropolità de Barcelona i Tarragona en horari nocturn i a primera hora del matí, feien servir vehicles de gran cilindrada i seleccionaven les víctimes que resultaven ser turistes que circulaven per les diferents vies ràpides del país. Per dificultar la tasca policial, un cop consumat el robatori, aixecaven el maleter del vehicle per sortir ràpidament de l’àrea de servei, maniobra que impedia la lectura de la matrícula.

Fruit de la investigació oberta per la UOM es va detectar un augment significatiu de la violència emprada pels components del grup investigat a l’hora de dur a terme els seus robatoris. El dia 28 de maig es va establir un dispositiu policial per localitzar-los. Cap a les 22:00 h, els agents van observar un vehicle que coincidia amb un dels turismes utilitzats en diferents robatoris a les àrees i que investigaven des de feia mesos. Després d’un dispositiu de seguiment van poder detenir als tres homes in fraganti en el moment que es trobaven trencant el vidre d’un vehicle amb la intenció de sostreure els objectes del seu interior.

Els tres detinguts són membres d’un clan dedicat a realitzar robatoris a vehicles a les àrees de servei de les autopistes La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els tres detinguts, que acumulen un gran nombre d’antecedents per fets similars, van passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Rubí el dissabte 31 de maig .

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix