Detingut per simular tenir una disminució psíquica i poder furtar a usuaris de caixers automàtics

L’autor, de nacionalitat romanesa, es van apoderar d’un botí de 3.000 euros i les seves víctimes eren principalment gent gran de Sant Joan Despí, Viladecans i Gavà.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat han detingut un home de 18 anys, nacionalitat romanesa i veí de Badalona, com a presumpte autor de deu faltes de furt i un robatori amb violència i intimidació realitzats a usuaris de caixers automàtics d’entitats bancàries de Sant Joan Despí.

Les investigacions policials es van centrar a identificar l’autor davant l’augment dels furts denunciats a caixers automàtics exteriors d’entitats bancàries des de  finals del mes de març d’enguany en el municipi baixllobregatí.

El modus operandi utilitzat per l’home era sempre el mateix, la víctima accedia al caixer automàtic interior del banc i observava un cartell que informava que estava fora de servei. Quan l’usuari optava per utilitzar el caixer exterior, tot just en el moment de teclejar el número PIN el jove estranger, fent-se passar per disminuït psíquic, se’ls apropava i els distreia mentre teclejava la tecla d’extracció d’efectiu, apropiant-se d’una quantitat de diners que quasi sempre era de 300 euros.

Cal destacar que el detingut escollia normalment com a víctimes gent gran i, en un dels furts que va realitzar, quan la víctima es va adonar del furt que estava patint, el lladre no va dubtar en fer ús de la força física per apropiar-se dels diners, motiu pel qual se li imputa un robatori amb violència i intimidació. 

Davant la pressió exercida pels dispositius policials realitzada a Sant Joan Despí l’autor dels furts va desplaçar-se a continuar la seva activitat delictiva a altres ciutats de la seva rodalia, concretament a Viladecans i a Gavà. Va ser en aquesta segona ciutat on finalment va ser detingut el 24 de maig d’enguany per les unitats d’investigació de Cornellà desplaçades fins allà a la seva cerca, després de recavar prou proves per poder-li imputar deu furts i un robatori amb violència i intimidació.   

El detingut, amb quatre antecedents policials per aquests fets, va passar a disposició del Jutjat de guàrdia de Gavà el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix