Desarticulat un grup que robava camions i els enviava per peces a Sudamèrica

La investigació es va iniciar quan es va localitzar una tractora d’un camió amb grua sostreta que es trobava ja desmuntada a l’interior d’un contenidor preparada per sortir cap a Paraguai.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’El Prat de Llobregat han detingut nou homes d’origen paraguaià, bolivià i espanyol, amb edats compreses entre els 35 i els 45 anys i amb domicili a Barcelona i Terrassa, com a presumptes autors de diversos robatoris a interior d’empreses del sector de la logística, sostracció de vehicles industrials i d’alta gamma, així com receptació per la compravenda de material sostret a diferents comarques de Catalunya. Amb aquestes detencions, els mossos han desarticulat un grup criminal molt actiu especialitzat a cometre robatoris de vehicles i material de la construcció d’alt valor econòmic.

La investigació es va iniciar el cap de setmana del 3 i 4 de maig quan els investigadors van tenir coneixement que el localitzador d’una tractora grua sostreta a Granollers ubicava el camió en un solar de la localitat d’El Prat de Llobregat. Efectius de seguretat ciutadana i d’investigació de la comissaria d’aquella ciutat van localitzar el solar i van trobar indicis i restes que demostraven que la tractora grua sostreta havia estat portada fins allà, on, posteriorment a la seva arribada, l’haurien desmuntada i per peces l’haurien introduït en un contenidor de transport internacional, via marítima.

Fruit de les investigacions realitzades pels agents encarregats del cas es va poder esbrinar que el contenidor, amb la tractora grua sostreta en el seu interior, havia estat portat a la zona d’emmagatzematge del Port de Barcelona, a la zona de sortida de mercaderies amb tot preparat per al seu enviament a Paraguai, previst per al 8 de maig de 2014.

La Unitat d’Investigació de la comissaria d’El Prat de Llobregat, amb la col·laboració de l’Agència Duanera, van realitzar les gestions de localització i comprovació del contingut del contenidor i, una vegada comprovada la procedència il·legal de la seva càrrega, es va immobilitzar el contenidor, precintant-lo al Port de Barcelona, impedint així l’enviament i recuperant per als seus legítims propietaris la càrrega procedent d’un robatori.

Arran del registre del solar ubicat a El Prat de Llobregat utilitzat pel grup criminal per a les seves accions il·lícites, també es van localitzar diversos objectes denunciats com a sostrets a Granollers i al Barcelonès i més concretament a diversos robatoris realitzats a empreses logístiques, de construcció i pàrquings de vehicles d’alta gamma.

La investigació ha permès la detenció de 9 persones i cal destacar l’alt grau d’especialització de les funcions que cadascun d’ells tenia assignades dins del grup criminal. Entre els detinguts s’atribuïen funcions específiques diferenciades com ara facilitar el material necessari i el solar per al desmuntatge dels vehicles sostrets, de contactar amb els mecànics encarregats de portar a terme el no gens fàcil desguàs dels vehicles, de responsabilitzar-se del trasllat i la posterior venda a Paraguai, de localitzar els vehicles industrials susceptibles de ses sostrets així com de la posterior sostracció material. Els detinguts també realitzaven tasques de receptació de material sostret per altres individus i gestionaven la seva venda posterior.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix