Els Mossos comissen 64 ocells d’espècies protegides al Baix Llobregat

Detenen dos homes de nacionalitat espanyola i entre les espècies hi havia caderneres, verdums i passerells.
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud han aixecat dos actes de denúncia a dos homes de 51 i 57 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Coloma de Gramanet i Sant Adrià del Besos, per comercialitzar amb ocells d’espècies protegides sense els permisos corresponents. La possessió d'aquests exemplars, i per tant també la seva venda, és il·legal ja que, segons l’actual Llei de protecció d’animals, la seva caça no és permesa.

La denúncia es va realitzar, en el marc d’un control policial, en un conegut mercat ambulant de Cornellà on es reuneixen un gran nombre d’ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids. Fruit de l’actuació dels agents es va intervenir 64 ocells fringíl·lids i les 23 gàbies on estaven els ocells.

Entre els ocells comissats n’hi havia de diferents espècies protegides com caderneres, verdums, passerells i un canari exòtic.

Actualment, la captura i cria d'ocells fringíl·lids o cantaires no està permesa. Per poder tenir exemplars cal disposar de l'autorització excepcional nominal en vigor per capturar ocells fringíl·lids, complir requisits per a la tinença i disposar de parelles reproductores. Uns permisos que els dos homes denunciats no tenien.

Per tot plegat, els agents de Mossos d’Esquadra van estendre dues actes de denúncia administrativa per infracció a la Llei de Protecció dels animals i una acta de comís pels ocells fringíl·lids trobats a cadascuna de les persones denunciades. Es dóna la circumstància que un dels homes denunciats ja acumula 9.000 euros en sancions prèvies.

Aquesta pràctica il·legal pot generar beneficis als ocellaires si es té en compte que una au té un preu de sortida d’entre 30 i 50 euros i pot arribar a superar el miler d’euros.

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix