Detinguts dos hongaresos per robar coure a l'Aeroport Barcelona-El Prat

AENA valora que els danys causats pel robatori del cable ascendeix a 114.000 euros.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària van detenir dos homes de 48 i 34 anys i nacionalitat hongaresa com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força de cablejat de coure, danys, atemptat i resistència als agents de l’autoritat.

Els mossos van rebre una trucada del Centre de Gestió Aeroportuària (CGA), on s’informava que el seu servei de seguretat i el sistema electrònic CCTV havia detectat una intrusió a l’antic pàrquing d’empleats de la Terminal 1 d’aquest aeroport, on dues persones estaven manipulant cablejat elèctric. Patrulles de la Unitat d’Investigació i de Seguretat Ciutadana adscrites a l’aeroport de Barcelona-El Prat es van desplaçar immediatament al lloc dels fets, on van comprovar que unes tapes de registre de cablejat havien estat aixecades. També van poder observar que tota la instal·lació elèctrica de les marquesines del pàrquing havien estat sostretes, deixant sense llum tot el recinte, i que una de les tanques que donava als aiguamolls del Llobregat havia estat forçada.

Seguidament, els mossos van iniciar una recerca per la zona d’aiguamolls. Cal destacar que aquest lloc es tracta d’una zona pantanosa de difícil accés que es troba vorejada pel parc natural del Delta del Llobregat. Després d’hores de recerca, els agents van localitzar finalment un home submergit en una riera fangosa, completament cobert d’aigua fins al coll i amb el cap totalment camuflat amb les canyes i els matolls que sortien de l’aigua. En veure’s sorprès per la policia, l’home va intentar fugir, però finalment va ser detingut. Instants més tard els agents van localitzar i detenir l’altre autor en la mateixa zona que el primer.

Després de les detencions, els mossos van localitzar a l’exterior de l’aeroport el vehicle en què es desplaçaven, a l’interior del qual es van trobar diferents eines que habitualment s’utilitzen per pelar i tallar el coure. A més presentava instal·lat un transformador de corrent elèctrica de 12v a 220V, per així poder utilitzar al lloc dels fets eines elèctriques com a radials, trepants o polispasts per estirar i arrossegar els cables de les arquetes.

Els investigadors han pogut relacionar també als dos detinguts amb la sostracció de quatre quilòmetres cable en les mateixes instal·lacions el dia 8 de març, danys valorats per AENA en 7.000 €, que sumats als del darrer robatori fan un total de 114.000€. Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix